InfoFoto: JKP Šumadija

“Šumadija” kupila 11 vozila i iskeširala više od 79 miliona (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
16:45 | Petak, 15 05 2020

Javno komunalno preduzeće “Šumadija” kupilo je 11 vozila za potrebe sektora čistoće, groblja, niskogradnje i zelenila, a za te namene je potrošeno više od 79 miliona dinara bez PDV-a. Iz “Šumadije” poručuju da su im ova vozila bila neophodna kako bi unapredili pružanje usluga, kao i da je novac uglavnom obezbeđen iz sredstava dugoročnog investicionog kredita, a jedan deo i iz sopstvenih sredstava.  

Javno komunalno preduzeće “Šumadija” nastavilo je sa obnovom mehanizacije i vozila za gotovo sve sektore koji funkcionišu pod njegovim okriljem.  

Za potrebe sektora čistoće kupljena su dva kamiona – autosmećara i cisterna za pranje ulica. Ukupna vrednost ove investicije je oko 33 miliona dinara bez PDV-a, a novac je obezbeđen iz sredstava dugoročnog investicionog kredita. 

Za potrebe sektora groblja nabavljeni su dva specijalizovana vozila za prevoz pokojnika i mini bager rovokopač. Za te namene je iz sredstava dugoročnog investicionog kredita “Šumadija” potrošila više od 10,6 miliona. 

Za potrebe sektora niskogradnje i zelenila kupljeni su bager “točkaš”, dva polovna kamiona tegljača i dva kamiona kipera. Za nabavku bagera “točkaša” i dva nova kamiona kipera opredeljeno je oko 28,7 miliona dinara bez PDV-a iz sredstva dugoročnog investicionog kredita, dok je “Šumadija” iz sopstvenih sredstava sa blizu 7 miliona dinara finansirala nabavku polovnih kamiona tegljača. 

Nabavkom ovih vozila pobolјšaćemo kvalitet pružanja usluga svojim sugrađanima. Vozila su veoma moderno opremlјena, tako da će olakšati posao i povećati efikasnost u radu. Samim tim dajemo doprinos čistijem i uređenijem gradu Kragujevcu, a i pobolјšaće se efikasnost i kvalitet radova na izgradnji i sanaciji putne infrastrukture”, poručeno je iz JKP Šumadija. 

Podsetimo, “Šumadija” je u januaru kupila finišer za postavljanje asfalta i tri građevinske mašine, tačnije valjak i dve kombinovane mašine sa dodatnom opremom, u februaru je nabavila mašinu za obeležavanje horizontalne signalizacije, a krajem prošle godine glodalicu i dva mobilna kompresora za vazduh sa pikamerom, odnosno pneumatskim čekićem. Za te namene je potrošeno oko 75,7 miliona dinara, a novac je izdvojen od sredstava dugoročnog investicionog kredita.

Galerija slika