InfoFoto: JKP Šumadija

“Šumadija” kupila multifunkcionalnu čistilicu za 17 miliona

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Četvrtak, 04 06 2020

Javno komunalno preduzeće “Šumadija” kupilo je multifunkcionalnu čistilicu za održavanje urbanih gradskih površina. Za te namene je iz sredstava dugoročnog investicionog kredita utrošeno gotovo 17 miliona dinara.   

Javno komunalno preduzeće “Šumadija” nastavilo je sa obnovom mehanizacije, a ovoga puta za potrebe Službe javne higijene. Naime, kupljena je multifunkcionalna čistilica, koja je finansirana iz sredstava dugoročnog investicionog kredita u iznosu od 16.937.500 dinara bez PDV-a.

Multifunkcionalnost ove savremene mašine omogućava visok stepen iskorišćenosti i njeno angažovanje na ulicama i trotoarima tokom cele godine. Pored osnovnih funkcija ova moderna čistilica poseduje i dodatak u vidu noža za uklanjanje korova i tovarni bunker za odlaganje otpada zapremine 6 kubnih metara, kao i više četki za uklanjanje rizle, prašine i drugih nečistoća sa urbanih gradskih površina”, saopšteno je iz JKP “Šumadija”.

Podsetimo, “Šumadija” je u maju kupila 11 vozila za potrebe sektora čistoće, groblja, niskogradnje i zelenila, u februaru je nabavila mašinu za obeležavanje horizontalne signalizacije, u januaru je kupila finišer za postavljanje asfalta i tri građevinske mašine, tačnije valjak i dve kombinovane mašine sa dodatnom opremom, a krajem prošle godine glodalicu i dva mobilna kompresora za vazduh sa pikamerom, odnosno pneumatskim čekićem. Za te namene je potrošeno oko 154,7 miliona dinara. Novac je izdvojen od sredstava, dugoročnog investicionog kredita, osim za dva polovna kamiona tegljača, vrednosti blizu 7 miliona dinara, koje je ovo preduzeće finansiralo iz sopstvenih sredstava.

Galerija slika