Šumadija – srpsko blago: Susreću se sela Šumadije

Ponedeljak, 28 Oktobar 2019 12:00Autor: Branko VukašinovićFoto: kragujevac.rs

“Šumadijske zimske igre – Susreću se sela Šumadije“, pod sloganom “Šumadija – srpsko blago”, 11. po redu, počeće kvalifikacijama, koje će biti održane tokom novembra, u decembru će biti organizovana dva polufinala, dok je finale planirano za 11. januar 2020 u Domu kulture u Gornjoj Sabanti. Na ovogodišnjoj manifestaciji snage će odmeriti ekipe iz 13 sela. 

Drago mi je da ljudi svake godine nađu snage, vremena i volje da se okupe i druže. U organizaciju uvodimo male izmene uvek u duhu tradicije i baš u tom pravcu idu izmene, pa ono što je bilo u revijalnom delu zauzeće veći prostor, dok će takmičari i tradicionalno odmeriti snage u znanju i veštinama. Stari zanati, tradicija i sve ono što čini našu Šumadiju pokušaćemo da dovedemo na scenu i u tom duhu je i slogan ovogodišnjih igara, Šumadija – srpsko blago”, izjavila je Aleksandra Božović iz Agencije VA. 

Kada je reč o kvalifikacijama, koje će biti održane tokom novembra, domaćini su Donja Sabanta, Grošnica, Novi Milanovac i Jovanovac. 

U Donjoj Sabanti nadmetaće se, pored domaćina, Sugubina i Dragobraća, a taj susret je zakazan za 9. novembra. U Grošnici će 15. novembra snage odmeriti ekipa domačina, Kutlovo i Resnik. U Novom Milanovcu sastaće se ekipe ovog sela, Gruže i Oparića i to 22. novembra. Sa domaćinima iz Jovanovca 29. novembra igraće takmičari sela Gornja Sabanta, Velike Pčelice i Vlakča. 

Agencija za marketing VA organizuje Šumadijske zimske igre pod pokroviteljstvom grada Kragujevca.

Najnovije vesti iz ove kategorije

f