InfoFoto: JKP Šumadija

“Šumadija” uređuje prostor oko Centara izvrsnosti (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Petak, 17 05 2024

Radnici Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” uređuju prostor oko Centara izvrsnosti, tačnije asfaltirali su prilazne saobraćajnice, pešačke staze, obeležili su pešačke prelaze, postavlili su usporivača na kolovozu. Pored toga, uređuju i zelene površine oko objekta. 

Iako još nije poznato kada će tačno biti otvoreni Centru izvrsnosti u Kragujevcu, radnici Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” uređuju prostor oko tog objekta. 

JКP Šumadija Кragujevac izvršilo je infrastrukturne radove na asfaltiranju prilaznih saobraćajnica, pešačkih staza, obeležavanju pešačkih prelaza i postavljanju usporivača na kolovozu. Pored toga uređuju se i zelene površine oko objekta kako bi našim naučnicima obezbedili prijatno okruženje”, saopšteno je iz JKP “Šumadija”.

Inače, Centri izvrsnosti u Kragujevcu prostiru se na 11.500 kvadrata. U Centrima će biti smešten deo Fakulteta medicinskih nauka, Institut za informacione tehnologije, Nacionalna banka matičnih ćelija i privremeno Naučno-tehnološki park. U Centrima izvrsnosti radiće 300 mladih istraživača, a preko 1.500 studenata imaće predavanja.

Galerija slika