InfoFoto: Printscreen/YouTube

“Šumadija” zanovila mehanizaciju sa 7 miliona

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Četvrtak, 13 12 2018

Javno komunalno preduzeće “Šumadija” zanovilo je mehanizaciju za Reciklažni centar i javnu higijenu, tačnije kupljeni su mini utovarivač i dva samohodna usisivača, čija je ukupna vrednost oko sedam miliona dinara, bez PDV-a. Nabavka mini utovarivača je finansirana kroz subvencije lokalne samouprave, a dva samohodna usisivača “Šumadija” je kupila od sopstvenih sredstava.  

Univerzalni mini utovarivač omogućio je lakši utovar prikupljenih sekundarnih sirovina koje se nalaze na platou Reciklažnog centra i koje se utovarom nanose na aneksni deo koji je početak tehnološkog procesa tretmana sekundarnih sirovina. Mašina je izuzetno okretna i dorasla poslu za koji je namenjena. Dokupljivanjem dodataka može se prilagoditi za još mnogo funkcija (čistač snega, viljuškara, pikamer...). Kada je reč o samohodnom usisivaču, radi se o kompaktnom, modernom i funkcionalnom uređaju za čišćenje spoljnih površina, prevashodno razvijen za primenu u komunalnom sektoru. Naročita je bitna njegova funkcionalnost, udobnost korišćenja i robusnost u skladu sa potrebama održavanja javne higijene”, saopšteno je iz JKP “Šumadija”. 

Iz “Šumadije” poručuju da će nastaviti sa zanavljanjem mehanizacije u cilju unapređenja javne higijene u gradu. U planu im je da do kraja godine sprovedu i javnu nabavku za teretno vozilo – putar za potrebe Službe za izgradnju puteva i ulica.