Info

Šumadijski upravni okrug: Sve nadležne službe spremne za zimsku sezonu (FOTO)

Autor: InfoKG
11:30 | Petak, 09 11 2018

Sve nadležne službe na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga spremne su za predstojeću zimsku sezonu i imaju neophodne resurse i sredstva za održavanje saobraćajnica. To je konstatovano na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga. 

Puteve će održavati Preudzeće za puteve i JKP Šumadija. Sve mašine su na vreme remontovane, raspolažu sa dovoljnom količinom soli i ostalih agregata. Ostale službe nadležne za rad u zimskim uslovima su takođe spremne. Centri za socijalni rad imaju ažurirane spiskove svih staračkih domaćinstava i ugroženih lica i u svakom trenutku će biti spremni da im dostave potrebne namirnice, lekove i sve ostalo”, rekla je načelnica Šumadijskog upravnog okruga, Biljana Ilić Stošić.  

Na sednici je rečeno da će se saobraćajnice na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga održavati prema prioritetima. To znači da će se prvo čistiti ulice kojima prolazi javni prevoz ili se u njima nalazi objekat od javnog značaja, kao što je ambulanta, škola, obdanište i slično.  

Sektor za vanredne situacije obavlja monitornig na celoj teritoriji Šumadijskog upravnog okruga i uvek je tu da pomogne lokalnoj samoupravi, javnim komunalnim preduzećima, odnosno svim građanima koji budu u nevolji. Pratimo situaciju preko Republičkog hidrometeorološkog zavoda i u svakom trenutku smo spremni sa ljudstvom i tehnikom damo odgovor na bilo kakav zahtev koji postavi bilo koja lokalna samouprava ili građani sa područja Šumadijskog upravnog okruga”, rekao je načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, Zoran Kočović.

Galerija slika