Info

SUSPENDOVAN inspektor osumnjičen za krađu 90.000 din od kolega: Torbicu odneo slučajno ili namerno?

Autor: InfoKG
10:00 | Ponedeljak, 16 12 2019

Inspektor iz Niša, koji je uhapšen prošlog ponedeljka u Kragujevcu zbog sumnje da je pokrao kragujevačke kolege, uzevši torbicu sa oko 90.000 dinara tokom prednovogodišnje proslave, suspedovan je, pišu nacionalni mediji. Nadzorne kamere snimile su ga kako se tetura, odlazeći iz ugostiteljskog objekta, ali nije se izjasnio da li je torbicu poneo slučajno ili namerno.

Prema pisanju Monda, koji se poziva na Informer, on je bio pijan kada je uzeo torbicu novca koji su njegove kolege skupljale za kafanski račun, stavio ju je pod mišku i otišao iz restorana. 

Uhapšen INSPEKTOR zbog sumnje da je na proslavi od kolega UKRAO 90.000 dinara

Prema rečima izvora koji je dobro upućen u slučaj, krađa je odmah prijavljena kragujevačkoj policiji, koja je pregledala nadzorne kamere. Na snimku se videlo kako M.I. teturajući se, izlazi iz kafane sa ukardenom torbicom.

Nakon hapšenja kod osumnjičenog je pronađena torbica sa novcem. Ustanovljeno je da je tokom slavlja torbica pala ispod stola i da ju je on uzeo, a zatom poneo u hotel gde je stavio u svoj kofer, i sutradan odneo sa sobom u Niš.

"Informer" je  iz tužilaštva saznao da je inspektor priznao zločin, ali nije precizirao da li je to uradio namerno ili slučajno.

Kolege ga brane rečima da je u takvom stanju sigurno mislio da je torba njegova i da ju je slučajno uzeo. Bez obzira na to, MUP je suspendovao inspektora i on je nakon salušanja tužioca pušten na slobodu.

U niškoj Policijskoj upravi potvrđeno je da je protiv njihovog kolege poveden disciplinski postupak i da mu je izrečena mera udaljenja sa posla.

Ovaj događaj je, inače, izazvao veliko uznemirenje i zabrinutost među policajcima u Nišu, jer je bačena ljaga na tamošnju policiju.

Izvor: Mondo; informer

Izvor: Mondo; Informer