InfoFoto: Arhiva - Apatinac/Šumadija sajam

Sve spremno za 16. Šumadijski sajam poljoprivrede

Autor: Branko Vukašinović
13:30 | Sreda, 04 09 2019

Šumadijski sajam poljoprivrede, 16. po redu, svečano će biti otvoren sutra od 11 sati i trajaće do nedelje, 8. septembra na kragujevačkom sajmištu. Na najvećoj jesenjoj smotri agrara južno od Save i Dunava predstaviće se više od 200 izlagača, kako u sajamskoj hali, tako i na spoljašnjem delu, a najveći deo izložbenog prostora ispuniće mehanizacija, oprema i alat za polјoprivredu i stočna grla.

Među izlagačima biće predstavnika iz Belorusije i Turske, tako da Šumadijski sajam polјoprivrede ima i međunarodni karakter na kojem će se pored vodećih brendova značajnih za polјoprivredu predstaviti i manje kompanije sa svojim traktorima za voće i povrće, ali i dosta nove priklјučne mehanizacije. Činimo sve da se Šumadisjki sajam polјoprivrede nađe odmah posle Novosadskog i ove godine očekujemo znatno veću posetu imajući u vidu da imamo sve izlagače koji izlažu i na Novosadskom sajmu, samo u manjem obimu”, rekao je direktor Šumadija sajma, Zoran Nedelјković.   

Među izlagačima na ovogodišnjem Šumadijskom sajmu poljoprivrede je i Direktna Banka. Opširnije ovde: Celokupna ponuda Agro kredita Direktne Banke na Šumadijskom sajmu poljoprivrede.

Tokom četvorodnevne manifestacije biće organizovane stočarske i izložbe pernatih i sitnih životinja, ali će zbog zabrane resornog ministrstva izložba svinja izostati. U okviru pratećeg programa Sajam poljoprivrede biće organizovani stručna predavanja i tribine sa aktuelnim temam iz oblasti poljoprivrede, a pripremljen je i bogat kulturno-umetnički program. 

Sajma poljoprivrede organizuje Šumadija sajam uz pomoć brojnih sponzora, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave. Za sve posetioce obezbeđeni su besplatan parking i ulaz.