Info

SVETOSAVSKA AKADEMIJA u Teatru, Prvoj gimnaziji velika DONACIJA Eparhije šumadijske

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Petak, 26 01 2018

Svetosavska akademija Prve kragujevačke gimnazije i ove godine tradicionalno se održava 27. januara, ali ne u Svečanoj sali škole, već u Knjaževsko-srpskom teatru, sa početkom u 12,30 sati. Srpska pravoslavna eparhija šumadijska uručiće tom prilikom značajnu donaciju za obnovu škole oštećene u podmetnutom požaru. 

Svetosavska akdemija Prve kragujevačke gimnazije zvanična je akademija povodom praznika Svetog Save u Kragujevcu i održava se pod pokroviteljstvom Grada. Ona se tradicionalno održava u Svečanoj sali Prve gimnazije, ali ove godine neće biti tako. "Sali je potrebno krečenje, naćalost, nije podobna za održavanje ove svečanosti, usled svega što se dogodilo u podmetnutom požaru. Sečenje kolača upriličićemo u školi u 12 sati, a zatim od 12,30 počinje Svetosavska akademija u Knjaževsko srpskom teatru koji nam je ustupio prostor", objašnjava za InfoKG direktorka Prve gimnazije, Slavica Marković. 

Srpska pravoslavna eparhija šumadiska doniraće Prvoj kragujevačkoj gimnaziji oko 1,2 miliona dinara za obnovu škole koja je veliku štetu pretrpela u podmetnutom požaru. Donaciju će uručiti Njegovo preosveštenstvo episkop šumadijski Gospodin Jovan na Svetosavskoj akademiji.