InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Svi javni pozivi u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja počinju 9. juna

Autor: InfoKG
14:00 | Nedelja, 04 06 2023

Savet za zapošljavanje grada Kragujevca, kojim je predsedavao član Gradskog veća za privredu Radomir Erić, predložio je da početak svih javnih poziva koji se realizuju u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2023. godinu bude 9. jun.

Tako će, što se vremena trajanja tiče, javni poziv za javne radove za osobe sa invaliditetom trajati do 17. jula, za samozapošljavanje do 31. jula, a za subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih do 31. avgusta 2023. godine.

Za ove mere aktivne politike zapošljavanja ove godine je zabeleženo najveće izdvajanje iz budžeta Grada od 10,4 miliona dinara, što čini 55 odsto ukupnih sredstava. Ostali deo u iznosu od 8,6 miliona dinara obezbeđen je iz sredstava Ministarstva za zapošljavanje, rad, boračka i socijalna pitanja.

Na 22. sednici Gradskog saveta za zapošljavanje pokrenuta je i inicijativa da se Srednja stručna škola u Kragujevcu u budućem periodu razvija kao Trening centar, sa ciljem osposobljavanja radne snage i podršku zapošljavanju.