Info

Svi na ovu stranu: Odneli bismo APSOLUTNU POBEDU da se sutra održavaju izbori, očekujemo napade od političkih konkurenata

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Ponedeljak, 11 05 2020

Lista “Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu” odnela bi apsolutnu pobedu da se sutra održavaju izbori u Kragujevcu, dok bi njen nosilac, da se direktno bira gradonačelnik, imao više od 50 odsto podrške građana. To pokazuju rezultati poslednjih istraživanja koje je saopštila koalicija “Svi na ovu stranu”. Dodaju da zbog toga očekuju negativnu kampanju od svih gradskih političkih konkurenata, kao i da će se njihova biti pozitivna i bazirana na više do 100 projekata.

Koalicija “Svi na ovu stranu”, koju pod vođstvom Veroljuba Verka Stevanovića čine Zajedno za Šumadiju – Zdrava Srbija, kragujevački Srpski pokret obnove i Bolja Srbija, odlučila je da, nakon ukidanja vanrednog stanja i zbog toga što Kragujevac gotovo 16 dana nema novozaraženih Korona virusom, nastavlja kampanju za predstojeće izbore, koji će biti održani 21. juna. Članovi koalicije zahvalili su se medicinskom osoblju i svim ljudima koji su  podneli ogroman teret da Kragujevac iz ove epidemije izađe, kako kažu, možda najbolje u poređenju sa svim drugim većim gradovima.  

Kada je reč o samoj kampanji, iz koalicije “Svi na ovu stranu” podsetili su da su pre uvođenja vanrednog stanja najavili realizaciju više od 100 projekata, što će, kako kažu, i dalje biti njihov glavni adut na predstojećim lokalnim izborima. Zbog celokupne situacije i posledica koje će ostaviti Korona virus, dodaju da će realiazcija tih projekata biti otežana, ali da se baš zbog toga tek sada vidi koliko su oni važni zbog ulaganja u infrastrukturu. Naglašavaju da će im kampanja biti pozitivna i da se neće baviti propustima gradske vlasti tokom vanrednog stanja. 

Ne želimo da u političke svrhe koristimo sve greške gradske vlasti i propuste, kojih je bilo, kojih su građani svesni, gledajući samo nacionalne medije i poredeći šta su to druge lokalne samouprave radile u odnosno na Kragujevac. To nije naš manir. Želimo da se borimo idejama, političkim programom, kvalitetnim kadrovskim rešenjima. Nastavljamo kampanju u tom smeru, izuzetno pozitivnu”, rekao je u ime koalicije “Svi na ovu stranu”, Milan Urošević.   

Očekuje “napade” od ostalih učesnika izbora zbog poslednjih rezultata istraživanja, za koje tvrdi da idu u korist koalicije “Svi na ovu stranu”. 

Poslednji rezultati istraživanja govore da bi lista “Veroljub Verko Stevanović - Svi na ovu stranu”, da se danas održavaju izbori, odnela apsolutnu pobedu, a da bi Verko da se gradonačelnik Kragujevca bira direktno imao više od 50 odsto podrške građana Kragujevca. Zbog toga očekujemo negativnu i botovsku kampanju i saplitanja od svih političkih konkurenata u Kragujevcu. Mi u tome neće učestvovati, već ćemo se u izuzetnom pozitivnom maniru, porukama, projektima, programa boriti u nastavku kampanje”, izjavio je Urošević. 

Kandidat za gradonačelnika Kragujevca Veroljub Verko Stevanović najavio je i da će u nastavku kampanje u narednom periodu obići sva naselja i sela na teritoriji grada Kragujevca i upoznati se sa problemima građana. Najavio je da će ukoliko dođe na vlast, pored realizacije više od 100 projekata, i te problem rešiti. Naglašava da sve to radi u cilju kako bi Kragujevac vratio na mesto koje mu i pripada.