InfoFoto: arhiva

Taksisti isključivani iz saobraćaja, razdeljeni prekršajni nalozi i krivične prijave

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Četvrtak, 08 02 2018

Nadležni organi izvršili su osmočasovnu vanrednu kontrolu taksi prevoza tokom koje je nekoliko vozila isključeno iz saobraćaja, izdato više prekršajnih naloga i podnete krivične prijave.

U zajedničkoj akciji saobraćajne inspekcije Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u kojoj su učestvovali i pripadnici Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, organizovana je vanredna kontrola taksi prevoza u Kragujevcu.

Tokom akcije, koja je trajala osam sati, šest vozila je isključeno iz saobraćaja skidanjem tablica od strane inspekcije za saobraćaj. Inspektori Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta podneli su dve krivične prijave, a izdato je 18 prekršajnih naloga i pet prekršajnih prijava od strane saobraćajne policije.

U okviru akcije upućen je i apel korisnicima taksi prevoza da koriste isključivo registrovana taksi vozila sa registarskom oznakom grada Kragujevca i “TX“ kao i svetlećom krovnom oznakom “TAXI“. U suprotnom, korisnici prevoza ugrožavaju ličnu bezbednost, a postaju i saučesnici u nelegalnim finansijskim tokovima, odnosno sivoj ekonomiji. Taksi vozač je dužan da po završetku vožnje naplati uslugu prevoza u iznosu koji pokaže taksimetar i da izda račun korisniku prevoza.

Vanredna kontrola koja je juče organizovana samo je početak velike akcije čiji je cilj da se taksi prevoz u Kragujevcu uvede u legalne tokove, kažu nadležni.