Info

The Empty Shop: Za 12 dana donirano više od TONE garderobe, porodice već preuzimaju pomoć

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Petak, 27 12 2019

Građani Kragujevca i drugi posetioci Plaze do sada su donirali više od jedne tone garderobe u humanitarne svrhe zahvaljujući The Empty Shop-u koji je otvoren 12. decembra. Pored toga, postoji mogućnost donacije obuće i pelena za decu. Do sada je više od 60 porodica dobilo garderobu zahvaljujući ovom projektu.

To je jedinstveni butik koji se ujutru otvara praznih polica, sa ciljem da ih humani ljudi tokom dana napune garderobom.

Akcija prikupljanja garderobe u humanitarne svrhe, koja se odvija u prostoru šoping centra Kragujevac Plaza, u saradnji sa Crvenim krstom Kragujevac, privukla je veliki broj građana. Tako je tokom prvih 12 dana rada prikupljena oko 1,1 tona garderobe. 

Deo prikupljene garderobe (253 kg) je već preuzelo 315 osoba (63 porodice) koje nisu u situaciji da sebi priušte novu, kvalitetnu, garderobu. Prioritet su imale porodice sa maloletnom decom kojima su potrebna sredstva za lekove i lečenje. Ostatak prikupljenih stvari biće podeljen tokom januara meseca.

„Otvaranjem Empty Shop-a unutar šoping centra Plaza želeli smo da omogućimo svim građanima Kragujevca da doniraju svoju neiskorišćenu garderobu i učine nešto lepo tokom praznika za one koji nisu u mogućnosti. Sudeći po jako pozitivnim reakcijama građana i ogromnoj količini garderobe koju smo prikupili do sada, mislim da smo u tome i uspeli“, izjavio je Nemanja Savčić, menadžer Plaze.

„Hvala od srca, Plaza centru što je odlučio da pomogne Crvenom krstu u ostvarivanju humanih ciljeva i misije. Hvala dragim Kragujevčanima na ukazanom poverenju i velikoj pomoći da topla garderoba stigne do onih kojima je to potrebno. Veliko Vam hvala ne samo za kvalitetnu garderobu, već i za pelene, kako za decu, tako i za odrasle, igračke, cipelice... Svima želim srećnih novih 366 dana u 2020. godini.“, izjavila je Nevenka Bogdanović, sekretar Crvenog krsta Kragujevac.

The Empty Shop u šoping centru Kragujevac Plaza će biti otvoren do 6. januara 2020. godine, u periodu od 12 do 20 časova kada posetioci mogu donirati čistu, ispeglanu i urednu garderobu za decu ili odrasle, obuću i pelene za decu.

Građani koji su zainteresovani za primanje pomoći se mogu javiti svakog petka u prostorijama Crvenog krsta Kragujevac.