InfoFoto: Lazar Novaković - Nova.rs

Transparent iz Kragujevca koji pokazuje koliko smo zaglibili

Autor: InfoKG
18:48 | Petak, 05 05 2023

“Šta još treba da se desi”, pitamo se svi posle masakra u osnovnoj školi, piše Nova.rs. Šta još treba da se desi, da bi u zemji došlo do korenitih promena kako bismo svi bili bezbedniji, u školi, na ulici, radnom mestu i u svojim domovima? 

Na bdenju za osam nastradalih devojčica i dečaka i školskog čuvara, koje je sinoć održano u Kragujevcu, jedan mladić nosio je transparent sa pitanjem koje svi postavljamo.

“Šta još treba da se desi?!”

Lica okamenjenog od bola i tuge, ovaj mladi čovek u ime svih nas, vapi, moli, preklinje, upozorava i traži reakciju najodgovornijih u državi, da se hitno stane na put nekontolisanom širenju kriminaliteta, nasilja i bezumnog ponašanja.

Sve je to stalo u jednu otrežnjujuću rečenicu – Šta još treba da se desi? 

Dete je postalo masovni ubica. Ima li šta crnje od toga?

Ovaj mladi Kragujevčanin, “pitao” je u ime svih nas.

Nažalost, “odgovor” smo dobili samo nekoliko sati posle odavanja pošte nevino nastradaloj deci i školskom čuvaru.

Srbiju je potresla nova tragedija u kojoj je izgubljeno osam života i ranjeno 14 ljudi. 

Za manje od 48 sati u Srbiji je u masovnim pucnjavama iz vatrenog oružja ubijeno 17 osoba, a ranjeno 20 kojima se lekari bore za život.

Starosna granica počinnilaca najtežih krivičnih dela u Srbiji dramatično opada. Školske drugove za vreme čas ubio je dečak od nepunih 14 godina, a masovni ubica koji je u okolini Mladenovca ubio osam i ranio 13 osoba ima 21 godinu.

Zato, još jednom pitanje – Šta još treba da se desi. 

Izvor: Nova.rs