Info

TRI POČETKA koja se NISU DESILA ovog proleća u Kragujevcu, uprkos velelepnim najavama, a leto je uveliko u jeku

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Sreda, 20 07 2022

Početak izgradnje Severne obilaznice, početak rekonstrukcije Trga Radomira putnika i početak rada dela Tržnice u rekonstrukciji izdvajamo kao tri važna "početka" uveliko najavljivana od strane nadležnih u gradu Kragujevcu za proleće 2022., koja se, kao što svi znamo, nisu desila, iako je već i leto u jeku.

SEVERNA OBILAZNICA

Izgradnja prve faze Severne obilaznice oko Kragujevca trebalo bi da počne na proleće ove godine, najavljivano je od strane nadležnih u više navrata. Dovoljno je samo da kažemo  - nije se desilo. 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je nedavno odbacio spekulacije da je projekat Severna obilaznica zaustavljen i najavio skoriji početak građevinskih radova. Ostaje da se vidi.

REKONSTRUKCIJA TRGA RADOMIRA PUTNIKA

"Pripreme za rekonstrukciju Trga Radomira Putnika u završnoj su fazi, tako da početak radova možemo očekivati na proleće", rekao je Aleksandar Milošević, pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Srbije, 9. februara tekuće godine. On nije jedini gradski čelnik koji je uveliko najavljivao početak ovih radova za proleće koje je odavno za nama.

Pre par dana stigle su najave od gradonačelnika Nikole Dašića da će rekonstrukcija da počne krajem jula ili početkom avgusta. Ostaje da se vidi.

GRADSKA TRŽNICA

Da se nastavlja rekonstrukcija Gradske tržnice, kao i to da će za oko dva meseca jedan njen deo početi sa radom, najavljeno je u izjavi za InfoKG iz JKP Šumadija početkom februara tekuće godine. Tada je rečeno da je rečeno sledeće: "JP Urbanizam Kragujevac završilo je separat izmena za izgradnju nadstrešnice na objektu Tržnice i u narednih nekoliko dana započeće se sa radovima na njenoj rekonstrukciji, jer se stvaraju vremenski uslovi. Za otprilike dva meseca ovaj deo pijace počeće sa radom". Još jedan početak koji se nije desio, a kamoli realizovao prema najavama.