InfoFoto: Ilustracija - Facebook/Kancelarija za mlade Kragujevac

Tribina “Korak ka zdravlju” u Kancelariji za mlade

Autor: Branko Vukašinović
13:45 | Sreda, 24 04 2019

Tribina “Korak ka zdravlju” biće održana sutra od 16 časova u Kancelariji za mlade, u organizaciji Udruženja za edukaciju i podršku ženama u borbi protiv raka dojke “Volja”. Na tribini će govoriti internista onkolog Jasmina Nedović i hirurg Srđan Ninković. 

Cilj ove tribine je da se ukaže na značaj prevencije kroz redovne, periodične i organizovane preglede i uloge dijagnostike u ranom otkrivanju raka dojke, kao i zdravog načina života.  

Udruženje za edukaciju i podršku ženama u borbi protiv raka dojke “Volja” osnovano je radi ostvarivanja ciljeva u oblasti borbe protiv raka dojke, podizanje svesti kod žena o bolesti, značaju ranog otkrivanja i sprečavanja pojave raka dojke, zalaganja za poboljšanje kvaliteta lečenja i rehabilitacije obolelih, zagovaranje jednakih prava i mogućnosti za sve obolele, preduzima aktivnosti na prevenciji malignih bolesti kod široke populacije, aktivno pomaže integraciju osoba sa invaliditetom u radno-aktivno stanovništvo kao i psiho-socijalnu rehabilitaciju obolelih, lečenih i osoba sa invaliditetom od raka dojke i maligne bolesti.

Udruženje “Volja” čine žene koje su iz ove borbe izašle kao pobednice, cilj nam je da, poučene vlastitim iskustvom, utičemo na što veći broj žena i motivišemo ih da redovno obavljaju preventivne preglede. Misija nam je i da ženama koje započinju svoju borbu prenesemo sopstvena iskustva i pomognemo da lakše prođu kroz proces lečenja”, izjavila je predsednica Udruženja “Volja”, Suzana Đorđević. 

Iz Udruženja za edukaciju i podršku ženama u borbi protiv raka dojke “Volja” najavljuju da će i narednom periodu realizovati brojne akcije i projekte.