InfoFoto: Facebook/Centar za mame

Trudnica u Kragujevcu za doručak dobila buđavo pecivo - UKC raskinuo ugovor sa dobavljačem

Autor: InfoKG
17:00 | Utorak, 29 06 2021

Trudnica u kragujevačkom Univerzitetskom kliničkom centru tvrdi da je za doručka dobila buđavo pecivo, pa je ova zdravstvena ustanova raskinula ugovor sa dobavljačem.   

Na Facebook stranici “Centar za mame” juče su objavljene fotografije peciva u kojima je buđava šunka, uz opis “doručka za trudnice sa rizičnom trudnoćom iz bolnice u Kragujevcu”.  

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac su saopštili da su raskinuli ugovor sa dobavljačem hleba i peciva. Naglašavaju da dostavljeni proizvodi nisu uticali na zdravlje pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi. 

S obrzirom na incident koji se dogodio sa pecivom dobavljača koji ima potpisan Ugovor sa Univerzitetskim kliničkim centrom Kragujevac i sa kojim do sada nije bilo problema u nabavci, nakon neželjenog događaja od 26. juna 2021. godine, obaveštavamo javnost da je dobavljač za hleb i peciva učinio težu povredu ugovorne obaveze. 

Imajući u vidu navedeno UKC Kragujevac je ODMAH raskinuo pomenuti ugovor sa dobavljačem hleba i peciva. Takođe će u svemu biti primenjen institut negativnih referenci u smislu odredaba Zakona o javnim nabavkama. 

Napominjemo da dostavljeni proizvodi nisu uticali na zdravlje pacijenata UKC Kragujevac”, navodi se u saopštenju UKC Kragujevac.