Info

U Fiatu od početka godine proizvedeno oko 7.000 “fića”, proizvodnja ponovo prekinuta

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 26 02 2019

U kompaniji FCA Srbija februarska proizvodnja je okončana sredinom minule sedmice, a proizvodne i montažne trake ponovo će, kako je najavljeno, biti pokrenute 5. marta, piše Danas. Prema pisanju ovog dnevnog lista, u kragujevačkoj fabrici je od početka godine proizvedeno oko 7.000 automobila.  

Proizvodnja modela „500L“ ponovo je prekinuta zbog sve manjih zahteva sa evropskih tržišta, dok je prodaja šumadijskog “velikog fiće” u Severnoj Americi već odavno zanemarljiva.

U februaru je u kragujevačkom Fiatu bilo sedam i po radnih dana, tokom kojih je iz pogona izašlo oko 3.000 gotovih automobila. Od početka godine do sada, u Kragujevcu je ukupno proizvedeno oko 7.000 automobila, što je tek nešto više od trećine uobičajene dvomesečne proizvodnje.

U martu i narednim mesecima do sredine godine, u FCA Srbija će, prema dostupnim informacijama, biti po desetak radnih dana. Poznavaoci automobilske industrije smatraju da se Fiat u Kragujevcu, sa drastično smanjenom proizvodnom modela „500L“, i uz sve benefite koje ima, već opasno približio poslovanju na ivici rentabilnosti. 

Izvor: Danas