Info

U Kliničkom centru Kragujevac hospitalizovano 98 zaraženih Korona virusom

Autor: Branko Vukašinović
16:30 | Sreda, 15 04 2020

U kragujevačkom Kliničkom centru trenutno se leči 98 osoba zaražena Korona virusom, rekao je ministar zdravlja, Zlatibor Lončar. Napominjemo da nije reč samo o osobama sa teritorije našeg grada, već o obolelilama sa područja svih šest okruga koje ova zdravstvena ustanova pokriva. 

U Srbiji je do danas do 15 časova registrovano ukupno 4.873 potvrđenih slučajeva COVID-19. U protekla 24 časa testirani su uzorci 2.880 osoba od kojih je 408 pozitivno.

Za sada je ukupno hospitalizovano 3.245 pacijenata, od kojih je 128 na respiratoru.

U poslednja 24 časa preminulo je pet osoba, dve muškog i tri ženskog pola, prosečne starosti 69 godina. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 99.

Na teritoriji Republike Srbije danas do 15 časova testirano je ukupno 26.278 osoba koja su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je epidemiološka situacija u Srbiji pod kontrolom, osim u Nišu i Požarevcu, a da je Beograd na nivou na kojem je bio i do sada. Ocenio je da današnji rezultati nisu loši i da je ohrabrujuće to što je manje pacijenata na respiratoru, što je, kako je istakao, izuzetno bitno.

Lončar je poručio da sadašnje stanje ne sme da nas zavara, jer se može preokrenuti za dan, kako nabolјe, tako i nagore, poručivši da to kako će dalјe izgledati situacija jedino zavisi od toga kako budemo poštovali mere koje preporučuje struka.

Podsetimo, prema poslednjim podacima iz Instituta za javno zdravlje Kragujevac na teritoriji našeg grada do sada je registrovano 46 obolelih od Korona virusa, a na području Šumadijskog upravnog okruga ukupno 65 osoba. Opširnije ovde: COVID-19 registrovan kod još četiri osobe u Kragujevcu.