Info

U Kragujevcu 10 funkcionera ostalo bez funkcija: Da li se neko prijavio za dodatak?

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Petak, 11 09 2020

U Kragujevcu je nakon formiranja nove garniture vlasti na čelu sa Srpskom naprednom strankom za sada 10 funkcionera ostalo bez funkcija. Svi oni imaju pravo na funkcionerski dodatak, ali kako saznaje InfoKG u Gradskoj upravi, još uvek se niko od njih nije prijavio za isti. 

Lokalni izbori u Kragujevcu su doneli novu garniture vlasti, odnosno došlo je do izmena na pojedinim funkcijama, iako je i pre četiri godine istu formirala Srpska napredna stranka.   

Zbog toga je 10 funkcionera ostalo bez funkcija. Na tom spisku su bivši gradonačelnik Radomir Nikolić, doskorašnji članovi Gradskog veća Minja Obradović, Vitomir Nedeljković, Danilo Savić, Ratko Tomašević, Nedeljko Manojlović, Zoran Prokić, kao i pomoćnici bivšeg gradonačelnika Nikola Urošević, Jasmina Predojević Simović i Aleksandar Štajn.  

Svi oni imaju pravo na funkcionerski dodatak, koji je u visini zarade koju su primali dok su obavljali funkciju i isplaćuje se u periodu od tri meseca. 

Kako portal InfoKG saznaje u Gradskoj upravi, za sada se za ovaj dodatak niko od pomenutih nije prijavio. 

Prema nezvaničnim informacijama, većina njih sve vratila poslovima koje su obavljali pre stupanja na funkciju. Ono što je i dalje nepoznato jeste koju će funkciju obavljati bivši gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i da li će ona biti na lokalu ili na niovu republike. Možda će ga novi gradonačelnik Nikola Dašić imenovati za savetnika, ali sve je to još uvek na nivou pretpostavke.