Info

U Kragujevcu 20 sajmova u 2018.

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Četvrtak, 11 01 2018

Na Šumadija sajmu tokom 2018. biće održano dvadesetak sajmaskih manifestacija, među kojima su sajmovi građevinarstva, venčanja, čokolade, zapošljavanja, polovnih automobila, poljoprivrede, turizma i mnogi drugi. Sa kragujevačkog sajmišta poručuju da su zadovoljni svim održanim manifestacijama tokom 2017. i očekuju da će i planirane za 2018. postići isti, ako ne i veći uspeh. 

Zaista možemo reći da smo 2017 završili uspešno sa sajmovima koji su zabeležili daleko veću posetu nego što je to bio slučaj prethodnih godina. Rekordnu posetu zabeležio je Sajam poljoprivrede, dok za njim slede odlično posećeni i Sajam turizma, hortikulture, čokolade, nameštaja,  ali i Sajam polovnih automobila. Kraj godine tradicionalno bio je posvećen Sajmu automobila i Dečijem sajmu, od čega posebno treba istaći zadovoljstvo izlagača na Sajmu automobila i broj prodatih vozila. Sajam hortikulture tradicionalno beleži dobru posetu i samim tim i porast broja izlagača. Sajam obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija spojen u celinu , kao takav pokazao se kao sajam gde svi budući srednjoškolci, studenti mogu dobiti informacije o upisu na brojne viokoškolske ustanove koje su se na pomenutom sajmu predstavile, ali i da učestvuju na raznim predavanjima i panel diskusijama koje su organizovali Regionalna privredna komora, Biznis inovaioni centar, Regionalna agencija za ekonomski razvoj i Udruženje “Mladi””, izjavila je za InfoKG Rukovodilac službe marketinga i sajamskih manifestacija Šumadija sajma, Mirjana Milenković.

Za ovu godinu planirano je dvadesetak sajmova, a sa Šumadija sajma najavljuju da će kalendar sajmova biti dopunjen sa još nekoliko manifestacija.  

U Kragujevcu će tokom februara biti održane dve sajamske manifestacije, a reč je o sajmovima građevinarstva i venčanja. Sajam građevinarstva biće organizovan od 9. do 11., a Sajam venčanja od 23. do 25. februara. 

Za mart je planiran Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka, koji će biti održan od 23. do 25. marta. 

Na Šumadija sajmu u aprilu biće organizovana tri sajma i to obrazovanja, zapošljavanja i inovacija, nameštaja i hortikulture. Sajam obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija biće održan 5. i 6., Sajam nameštaja od 14. do 22., a Sajam hortikulture od 27. do 29. aprila.  

Kragujevčane i u maju očekuju tri sajamske manifestacije. Sajam polovnih automobila biće organizovan od 10. do 13., Sajam knjiga i grafike od 16. do 20., a Međunarodni sajam lova, ribolova, lovnog turizma i nautike od 24. do 27. maja. 
 
Na kragujevačkom sajmištu od 7. i 8. juna biće odžan Komdel expo, sajam komunalne opreme.

Šumadijski sajam poljoprivrede biće održan od 6. do 9. septembra na Šumadija sajmu, a Sajam energetike i energetske efikasnosti od 20. do 22. septembra. 

Oktobar je rezervisan sa sajmove zdravlja i mode. Sajam zdravlja biće održan 6. i 7., dok će Sajam mode biti organizovan od 12. do 14. oktobra. 

Kragujevčani će u novembru biti u prilici da posete Sajam vina i opreme za hotelijere od 9. do 11. i Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma od 23. do 25. 

Na Šumadija sajmu od 7. do 9. decembra biće organizovana Sajam automobila, a od 21. do 23. decembra Dečji sajam „Novogodišnji bazar – Zimska čarolija“. 

Zanimljivo je to što su za većinu sajamskih manifestacija u Kragujevcu ulaz i parking besplatni.