U Kragujevcu 29 zaraženih Korona virusom

Utorak, 07 April 2020 19:15Autor: Branko Vukašinović

U Kragujevcu su registrovane još tri novoobolele osobe od Korona virusa, što znači da za sada na teritoriji našeg grada ima ukupno 29 zaraženih. To pokazuju poslednji podaci ovdašnjeg Instituta za javno zdravlje. 

Prema preseku stanja Instituta za javno zdravlje Kragujevac od početka pandemije Korona virusa do danas do 17 časova ova ustanova uzorkovala je 385 pacijenata. Od tog broja, do sada je odrađeno 310 uzoraka, a danas su transportovana na analizu još 32 uzorka. 

Rezultati koji su danas stigli u ovdašnji Institut iz Batajnice pokazuju da su četiri uzorka pozitivna, tri iz Kragujevca i jedan iz Aranđelovca. To znači da je za sada ukupan broj zaraženih Korona virusom u Kragujevcu 29, u Aranđelovcu 12 i jedan u Topoli. 

Prema poslednjim informacijama iz Instituta za javno zdravlje, na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga u kućnoj izlolaciji i pod zdravstvenim nadzorom 1.634 osoba. 

Inače, u Srbiji su u protekla 24 časa preminule tri osobe zaražene Korona virusom, a registrovano je 247 novoobolelih. To znači da je do sada u našoj zemlji registrovano ukupno 2.447 građana zaraženih Korona virusom, a preminula je 61 osoba, tačanije 44 muškarca i 17 žena, čiji je prosek godina 64,2.

Najnovije vesti iz ove kategorije

f