Info

U Kragujevcu do sada vakcinisano oko 770 zdravstvenih radnika i korisnika Gerontološkog centra i Zavoda “Male pčelice”

Autor: Branko Vukašinović
12:30 | Petak, 15 01 2021

U Kragujevcu je za sada Fajzerovu vakcinu protiv virusa COVID-19 primilo oko 770 zaposlenih u ovdašnjim zdravstvenim ustanovama i korisnika Gerontološkog centra i Zavoda za smeštaj odraslih lica “Male pčelice”. Od toga, najveći broj vakcinisanih je u Kliničkom centru, a reč je o zaposlenima koji su već 10 meseci u kovid sistemu na prvoj liniji odbrane.   

U Srbiji je, prema prioritetima, krajem 2020. počela vakcinacija protiv Korona virusa, a prvo su je primili korisnici ustanova socijalne zaštite, a početkom ove godine i zdravstveni radnici. 

U Kragujevcu je za sada Fajzerovu vakcinu protiv virusa COVID-19 primilo oko 770 zaposlenih u ovdašnjim zdravstvenim ustanovama i korisnika Gerontološkog centra i Zavoda za smeštaj odraslih lica “Male pčelice”. Vakcinaciju u Kragujevcu za sada obavlja četiri medicinska tima ovdašnjeg Doma zdravlja. 

Fajzerovu vakcinu u Kragujevcu prvo je primilo 50 korisnika Gerontološkog centra, krajem decembra prošle godine, koji će danas biti revakcinisani, a juče je vakcinisano još 120 njih. 

Potom je od 5. januara, po fazama, vakcinisano 425 medicinskih i nemedicinskih radnika kragujevačkog Kliničkog centra, koji su već 10 meseci u kovid sistemu na prvoj liniji odbrane. To je za InfoKG izjavio direktor ove zdravstvene ustanove Predrag Sazdanović. Dodaje da će od nedelje biti vakcinisano još zaposlenih u ovdašnjem Kliničkom centru. 

U međuvremenu Fajzerovu vakcinu je primilo i 40 zaposlenih u Domu zdravlja i 15 u Institutu za javno zdravlje.   

U Zavodu za smeštaj odraslih lica “Male pčelice” u sredu, 13. januara, je protiv Korona virusa vakcinisano 120 korisnika.  

Iz Doma zdravlja poručuju da se imunizacija protiv Korona virusa zaposlenih u zdravstvenim ustanovama i korisnika ustanova socijalne zaštite odvija bez problema u Kragujevcu. Najavili su da će sutra stratovati i vakcinacija građana prijavljenih putem portala eUprava. Opširnije ovde: Startuje imunizacija protiv Korone prijavljenih Kragujevčana.