InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

U Kragujevcu nema novozaraženih virusom COVID-19

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Utorak, 19 05 2020

Na teritoriji grada Kragujevca od nedelje do sada nema novozaraženih Korona virusom, a od početka epidemije do sada zabeleženo je 69 slučajeva, pokazuju poslednji podaci Instituta za javno zdravlje. Sa druge strane, u kragujevačkom Kliničkom centru, prema poslednjim informacijama, hospitalizovane su 22 osobe, a do sada su otpuštena 172 pacijenta. 

Prema poslednjim rezultatima koji su danas do 10 sati stigli u Institut za javno zdravlje Kragujevac nema pozitivnih uzoraka na teritoriji Šumadijskog okruga. Od početka epidemije do sada u Šumadijskom okrugu su ukupno zaražena 94 pacijenta. Od tog broja, 69 pacijenata iz Kragujevca, 15 iz Aranđelovca, pet iz Rače, tri iz Topole i dva iz Batočine. 

Inače, u Šumadijskom okrugu od početka epidemije Korona virusa do danas do 10 sati uzorkovane su 4.752 osobe, a iz Instituta poručuju da je u toku uzorkovanje novih pacijenata. 

Prema poslednjim informacijama iz Instituta za javno zdravlje, od početka epidemije Korona virusa do danas u kućnoj izolaciji ukupno je bilo 2.029 osoba. Od tog broja, u izolaciji su trenutno 194 osobe, od kojih je 109 u Kragujevcu. 

U kragujevačkom Kliničkom centru trenutno se leče 22 pacijenta zaražena Korona virusom, a na respiratoru je jedan osoba. Reč je o pacijentima sa šireg područja centralne Srbije, tačnije iz šest okruga, šumadijskog, pomoravskog, moravičkog, raškog, rasinskog i zlatiborskog.

Do sada su u ovoj zdravstvenoj ustanovi izlečene 172 osobe. Od tog broja, 48 iz Kragujevca, 20 iz Čačka, 14 iz Aranđelovca, 13 iz Kraljeva, po 10 iz Ćuprije i Novog Pazara, 7 iz Svilajnca, 6 iz Gornjeg Milanovca, po pet iz Jagodine, Rekovca, Raške i Kosovske Mitrovice, po četiri iz Rače, Paraćina i Užica, tri iz Smedereva, po dve iz Topole, Batočine i Vrnjačke Banje i po jedna iz Petrovca na Mlavi, Ivanjice i Jošaničke Banje.