InfoFoto: Ilustracija - Arhiva

U Kragujevcu od početka školske godine Koronom zaraženo 420 đaka: Kombinovana nastava za 7. i 8. razred, srednjoškolci ONLAJN

Autor: Branko Vukašinović
16:20 | Ponedeljak, 13 09 2021

U Kragujevcu je od početka školske godine do danas Koronom zaraženom više do 420 učenika. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, srednjoškolci od danas pohađaju nastavu onlajn, sedmaci i osmaci po kombinovanom modelu, a niži razredi uobičajeno.  

Kragujevac je jedna od 40 lokalnih samouprava u Srbiji u kojima je od danas izmenjen model održavanja nastave. Učionice prazne u kragujevačkim srednjim školama, jer se zbog pogoršanja epidemiološke situacije nastava za srednjoškolce odvija onlajn. Slika je drugačija u osnovnim školama u srcu Šumadije. Sedmaci i osmaci nastavu pohađaju po kombinovanom modelu, jedan dan idu u školu, a drugi onlajn. Niži razredi nastavu pohađaju uobičajeno.  

Nastavnici koji su vakcinisani mogli su u skoli da rade bez nošenja maski, ali od danas su maske obavezne za sve uz poštovanje svih ostalih mera. Ovo važi i za nastavnike i đake“, rekao je načelnik Školske uprave Kragujevac, Goran Joksimović.

U ovdašnjoj Dečjoj kovid ambulanti kažu da dnevno pregledaju oko 160 učenika, a svaki treći je zaražen Koronom.  

Među zaraženima, najviše je dece uzrasta od 16 do 19 godina. Mada, kako se povećava broj pregleda i broj novozaražene dece, jer se širi infekcija velikom brzinom, sve je više i mlađih kod kojih se registruje virus”, izjavila je dr Ivana Vulović iz kragujevačke Dečje kovid ambulante

Od početka školske godine u Kragujevcu je virusom COVID-19 zaraženo više od 420 učenika. Od tog broja, oko 260 osnovaca i 160 srednjoškolaca. 

Podsetimo, epidemiološka situacija u školama se prati svakodnevno, a svakog petka se radi presek stanja i odlučuje se za sledeću nedelju kako će đaci ići u školu.