Info

U Kragujevcu svi putevi prohodni, narednih dana obilnije padavine

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Četvrtak, 03 01 2019

U Kragujevcu od jutros pada sneg, a svi putni pravci u gradu su prohodni, poručuju iz Zimske službe Javnog komunalnog preudzeća Šumadija. Na terenu je trenutno šest ekipa koje rade na čišćenju saobraćajnica u gradu i okolnim selima. Naglašavaju da sve ekipe Zimske službe dežuraju neprekidno 24 časa i da će raditi tokom božićnih praznika.  

Situacije nije alarmantna, pa je od ukupno devet ekipa Zimske službe trenutno na terenu šest. Od toga, dve ekipa su u gradu, a četiri na seoskom području. Kada je reč o gradskim ulicama ekipe su na visinskim tačkama i mostovima, gde je došlo do formiranja manjeg snežnog pokrivača”, izjavio je za InfoKG šef Zimske službe Javno-komunalnog preduzeća “Šumadija”, Marko Radisavljević.   

Iz Zimske službe poručuju da na zalihama trenutno oko 1.000 tona soli, 1.300 tona rizle i 19.000 litara kalcijum hlorida. Dodaju da su te količine dovoljne za najavljene padavine, kao i da u svakom trenutku mogu da poruče nove količine. 

Prema najavama meteorologa, u Kragujevcu će sneg padati i narednih dana, a za vikend se očekuju obilnije padavine. Maksimalne dnevne temperature narednih dana kretaće se od -4 do 0 stepeni.