U Kragujevcu za sada 22 osobe zaražene Korona virusom

Petak, 03 April 2020 18:30Autor: Branko VukašinovićFoto: Arhiva

Na teritoriji grada Kragujevca za sada je potvrđeno da su 22 osobe zaražene Korona virusom, pokazuju poslednji podaci Instituta za javno zdravlje. Iz Instituta poručuju da čekaju rezultate za još 51 uzorak, kao i da će danas poslati još 25 uzoraka na analizu Direkciji za nacionalne referentne laboratorije u Batajnici.  

Gledajući poslednje zvanične podatke iz Instituta za javno zdravlje Kragujevac, u odnosnu na nedelju 29. mart, kada je bilo 13 zaraženih Korona virusom na teritoriji grada, to znači da se broj registrovanih slučajeva poveća za 9.  

Podsetimo i da je ovdašnji Klinički centar danas objavio zvanične podatke da se 36 pacijenata leči od Korona virusa u ovoj zdravstvenoj ustanovi, od kojih je 11 Kragujevčana. Opširnije ovde: U kragujevačkom Kliničkom centru na lečenju 36 pacijenata zaraženih Korona virusom.  

Institut za javno zdravlje Kragujevac je do sada uzeo uzorke od 269 pacijenata sa i van teritorije Šumadijskog upravnog okruga, a analizirano je 218 uzoraka. Kragujevački Institut je do nedavno uzorke nosio na analizu Nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak, a od skoro ih dostavlja Direkciji za nacionalne referentne laboratorije u Batajnici.

Moram još jednom da se zahvalim na dosadašnjoj saradnji sa Torlakom, na pokazanoj profesionalnosti, stručnosti i kulturnom ophođenju. Svaka čast. Ono što moram da naglasim, a to je nova saradnja sa laboratorijom u Batajnici. Prvi utisak je da se radi o izuzetno savremenoj laboratoriji, stručnim lјudima koji pokazuju profesionalan i kulturan odnos u komunikaciji, sa odličnim menandžmentom”, izjavio je direktor Instituta za javno zdravlje Kragujevac, Dragan Vasiljević. 

Na teritorji Šumadijskog upravnog okruga u kućnoj izlolaciji i pod zdravstvenim nadzorom 1.565 osoba, a reč je, uglavnom, o onima koji su doputovali iz inostranstva. Iz Instituta podsećaju da to ne znači da su ti ljudi zaraženi Korona virusom, već da se prati njihovo stanje. Oni u skladu sa odlukom države moraju da provedu u izolaciji 28 dana.

Najnovije vesti iz ove kategorije

f