Info

U Luja Pastera se otvorila rupa, obeležena "inovativno", sanirana kako-tako (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Sreda, 12 06 2019

U ulici Luja Pastera, nasred kolovoza, otvorila se rupa, a to kako je označena da neko ne bi stradao, još jedan je u nizu bisera "inovativnosti" obeležavanja opasnosti u sličnim situacijama u našem gradu. Nakon grana sa novogodišnjim ukrasima, badnjaka, saksije cveća, na red je došla motka oblepljena dvobojnom trakom. Iz JKP "Šumadija" kažu da je rupa nastala ispiranjem kolovozne konstrukcije sa odnošenjem dela materijala, a sve zbog oštećenog kanalizacionog kolektora. 

U rupu u Luja Pastera je ubačena motka oblepljena dvobojnom trakom koja je štčala oko metar visine. 

Nešto kasnije, rupa je sanirana, ali samo tako što je nasuta kamenim materijalom.

Objašnjenje smo potražili od JKP "Šumadija" - zašto se ovakva rupa otvorila po sred ulice?

"Izlaskom na lice mesta ekipa JKP “Šumadija” Kragujevac, reagujuči po prijavi građana, 11. juna u prepodnevnim časovima utvrdila je da je pomenuto oštećenje asfalta u ulici Luja Pastera nastalo usled ispiranja kolovozne konstrukcije sa odnošenjem dela materijala. Pomenuto ispiranje materijala je uzrokovano oštećenjem kanalizacionog kolektora. Kako je pomenuti kolektor deo sistema javne kanalizacione mreže, obavešteni su radnici JKP “Vodovod i kanalizacija” Kragujevac radi preduzimanja mera na otklanjanju kvara. Naknadnim prolaskom kroz pomenutu ulicu utvrđeno je da je rupa nasuta kamenim materijalom", kažu iz preduzeća.

Podsetimo, Kragujevac ima niz "bisera" u sličnim situacijama, takoreći - da nije tragično, bilo bi smešno. Podsećanja radi, zimus je rupu kod Amidžinog konaka neko "označio" ogromnom granom na kojoj su čak bili okačeni novogodišnji ukrasi, zatim je na red došlo obeležavanje badnjakom, a nezaboravna je i saksija cveća u rupi na kolovozu u jednom od prigradskih naselja.

Galerija slika