InfoFoto: Printscreen/RTK

U MIND park dolaze “Autolift” i “Refisa”

Autor: InfoKG
10:00 | Sreda, 31 07 2019

U industrijski kompleks “MIND park” u Sobovici dolaze novi poslovni partneri, a reč je o kompanijama “Autolift” iz Austrije i “Refisa” iz Španije. To je potvrdio za RTK izvršni direktor MIND parka Darko Đorić i dodao da je dolazak ovih kompanija potvrđen i sa njima su potpisani ugovori. Dodaje i da se svakodnevno pregovara sa kompanijama koje planiraju da pokrenu svoje poslovanje u okviru MIND parka

Na taj način će u MIND parku, pored kompanija Siemens i Milanović industries group, biti i austrijski “Autolift” koji se bavi proizvodnjom u oblasti šinske industrije i španska “Refisa” koja već proizvodi plastične komponente za šinska vozila u Slobodnoj zoni Priboj. 

Podsetimo, izgradnja Majnd parka počela je u aprilu 2018. godine, a prva proizvodna hala Aluminijum od 8.000 metara kvadratnih završena je za samo šest meseci. Na ovom prostoru, u sklopu prve faze, do kraja godine planirana je izgradnja proizvodnih pogona ukupne površine preko 30.000 kvadrata, poslovnog objekta od 10.000 kvadrata za upravlјanje MIND parkom, lakirnice i kantine. 

Paralelno sa ovim radovima, u septembru počinje druga faza izgardnje, u okviru koje je predviđena izgradnja logističkog centra od 20.000 kvadrata, još jednog proizvodnog pogona površine 16.000 kvadrata, vrtića za najmlađe i pratećih sadržaja koji će biti smešteni u poslovnoj zoni industrijskog kompleksa koja će se prostirati na oko 15 hektara. Tehnološki MIND park je osnovan kako za domaće, tako i za strane investitore. 

U poslovnoj zoni nalaziće se objekti sa razvojno-istraživačkim potencijalima, kao što su naučno-tehnološki park, insititut, edukacioni centar koji je u fazi akreditacije i prostor za start ap kompanije. 

Izvor: RTK