InfoFoto: gtokg.org.rs

U okolini Kragujevca najlepša dvorišta Centralne Srbije (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Četvrtak, 14 07 2016

U okolnim selima na području Kragujevca nalaze se neka od najlepših dvorišta Centralne Srbije, birana u više kategorija, u konkurenciji od 200 prijavljenih domaćinstava. U Vlakči nalazi se zvanično "Najlepše dvorište", u Dulenima je "Najlepše etno dvorište", a među "Najlepšim detaljima" našlo se mesta za neke u dvorištu Zorana Ješića iz Vlakče.

U kategoriji "Najlepše dvorište" iza Miroslava Vučkovića iz Vlakče drugu nagradu dele Dragica Jovičić iz Guberevca i Nebojša Kostić iz Miroševca, dok je treće mesto pripalo Rajku Jelenkoviću iz Lapova.

Za "Najlepše park dvorište" proglašeno je dvorište Nikolić-Antonijević iz Gornje Batočine, drugo mesto dele Milovan Lukić iz Gornje Trnave i Goran Orlović iz Vučića, dok je na trećem mestu dvorište Desanke Arsenijević iz Zabojnice.

U kategoriji "Najlepše etno dvorište", gde je pobedu odnela Dragica Gajić iz Dulena, drugo mesto pripalo je Ivanu Stojiljkoviću iz Lapova, a treće dele Vera Petrović iz Radmilovića i Aleksandar Dević iz Žabara.

Za najlepši detalj prvu nagradu dobio je Bojan Ivanović iz Krćevaca, drugo mesto podelili su Žarko Matić iz Tečića i Zoran Ješić iz Vlakče, a treće mesto je pripalo Dragani Joksimović iz Guberevca.

Komisiju su činili predstavnici turističkoh organizacija iz Kragujevca, Topole, Rekovca, Batočine, Lapova, Knića, Despotovca i Rače, koje su obezbedile i deo nagrada za pobednike. Organizatori manifestacije "Dani otvorenih dvorišta", uz pomoć brojnih sponzora i prijatelja koji su podržali ovaj događaj, takođe su se pobrinuli da se za najbolje obezbede nagrade.

Na fotografiji dvorište porodice Vučković iz Vlakče

Galerija slika