Info

U prigradu ulice bez asfalta "putuju zajedno s kišom", udarne rupe po celom gradu

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 06 04 2021

Oko 100 stanovnika ulice Vladimira Popovića u Maršiću, koja je na oko četiri kilometara od grada, godinama čeka da nadležni "presvuku" asfaltom ovu ulicu. Situacija na putu naročito je loša tokom perioda kiše i snega, ali ipak "nisu u planu". Ni u samom centu, bilo da sfalta ima ili nema, stanje na putevima nije dobro. I najfrekventnije saobraćajnice pune su udarnih rupa, najčešće neobeleženih, raskopane su, nedostaju poklopci na kanalizacionim otvorima... Jedan od najsvežijih primera koji smo zabeležili je udarna rupa u Dimitrija Tucovića, ulici koja prolazi pored Plaze.

U Kragujevcu je na stotine ulica u lošem stanju, bilo u gradu ili prigradu, bilo da imaju asfalt ili ga čak ni nemaju. 

Jedna od meštanki ulice Vladimira Popovića u Maršiću, Snežana Simić, u ime svih komšija rekla je za TV Nova S da "ulica godinama putuje zajedno sa kišom, te da stanari nemaju kanalizacionu mrežu". Ulica se, napominje, "nalazi na katastarskoj opštini Kragujevac 1, dakle Grad Kragujevac. "Godinama unazad ništa se nije uradilo da bi se sanirale udarne rupe koje kišni nansi prave još većima, jer nema ni kišne kanalizacije", kaže i ističe da su zato stanari 2018. godine pokrenuli građansku inicijativu da se ulica sanira. Odgovor je bio da "nisu u planu". Umesto asfalta ova ulica dobila je samo nasipanja koja su kratkog veka. 

Jedan u nizu primera raspadanja asfalta je i ulica Dimitrija Tucovića koja prolazi pored Plaze, gde smo jutros fotografisali veliku rupu. Na opšte iznenađenje, oštećenje je obeleženo, što uglavnom nije slučaj, ili nadležni urade tek po apelu u medijima. Vidljivo je da se rupa otvara na mestu novijeg asfalta kojim je, očigledno nedavno, zakrpljena. 

Izvor: InfoKG; Nova S