Info

U renoviranim kuhinjama "Bambija" i "Kolibrija" do 5.000 obroka dnevno, radove obišla Đukić Dejanović

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Četvrtak, 06 09 2018

Za realizaciju određenih mera demografske politike Kragujevac je od resornog ministarstva dobio 32 miliona dinara, bespovratno, a deo novca uložen je u opremanje kihinja vrtića "Bambi" i "Kolibri", koje će imati kapacitet pripremanja 5000 obroka dnevno. U okviru jučerašnje posete našem gradu, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, prof. dr Slavica Đukić Dejanović, obišla je radove koji se izvode u vrtiću “Bambi“.

Rekonstrukcija samog objekta vrtića "Bambi", kao i opremanje centralizovane kuhinje koja će svakodnevno snabdevati obrocima mališane koji borave u vrtićima i školskim ustanovama, izvodi se u sklopu projektnih aktivnosti Ministarstva. Sredstvima nadležnog ministarstva biće opremljena i kuhinja obdaništa “Kolibri“ takođe po HACCP standardu. Ove dve savremene centralne kuhinje imaće kapacitet od 5000 obroka dnevno. 

Deo novca usmeren je na rekontrukciju dečijeg odmarališta na Kopaoniku, kao i za nabavku vozila i dela opreme za patronažnu službu kragujevačkog Doma zdravlja. Shodno uslovima konkursa, za ove namene iz budžeta Grada izdvojeno je 7,6 miliona dinara.

"Kragujevac je, uz Aranđelovac, Knić i Raču, napravio jedan od najboljih projekata koji je imao tendenciju da popravi uslove u predškolskim ustanovama, pre svega kuhinjama, i vodoinstalacijama u objektima. Šumadijski okrug je dobio oko 63 miliona dinara bespovratnih sredstava za realizaciju određenih mera demografske politike, ali je Kragujevac kao sredina sa najvećim potrebama dobio oko 32 miliona dinara", rekla je ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

Kragujevac je u ovom programu učestvovao sa još tri opštine, Aranđelovcem, Knićom i Račom, a ukupan iznos dobijenih sredstava iznosi oko 63 miliona dinara.