InfoFoto: JKP Šumadija

U Resniku se nasipaju putevi, Poskuricama nova rasveta (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
08:37 | Sreda, 22 03 2023

JKP Šumadija izvodi radove na unapređenju putne infrastrukture u MZ Resnik. U Poskuricama vrši se produžetak linije javne rasvete.

Na teritoriji Resnika, u zaseoku Cerovica, izvršeno je nasipanje lokalnog puta i mašinski iskop kanala, u vikend naselju iskop kanala i izrada cevastih propusta, a u zaseoku Dubokić izvode se radovi na iskopu kanala, izradi cevastih propusta i nasipanju lokalnog puta. Takođe, nasipanje lokalnog puta obavlja se i u zaseoku Šumice.

Pored radova na sanaciji putne infrastrukture u ovoj mesnoj zajednici, izvršena je i zamena sijalica na stubovima javne rasvete.

Na inicijativu Saveta građana Mesne zajednice Poskurice, vrši se produžetak linije rasvete u ukupnoj dužini od 750 metara.

Po prijavi građana ove mesne zajednice Gradska uprava je odobrila proširenje linije javne rasvete koja će biti postavljena na glavnom putu koji spaja Poskurice sa Šljivovcem. Radovi obuhvataju izvlačenje petog provodnika i postavljanje svetiljki za osvetljavanje ulice.

Uporedo se vrši i zamena sijalica, kao i postepeno uključenje isključenih stubova rasvete u skladu sa merama štednje. 

Za ovu godinu planirano je da se završi što više produžetaka linija javne rasvete i zamene sijalica, a biće izvedeni radovi i na zameni stubova, farbanju oštećenih dotrajalih stubova, najavili su iz JKP Šumadija.

Budžetom grada Kragujevca u ovoj godini planirano je oko 35 miliona dinara za Službu javne rasvete, a u narednom periodu biće postavljene nove svetiljke u naselju Kolonija, zatim u Jovanovcu, Donjim Grbicama i Gornjim Jarušicama.

Na gradskom području uporedo sa postavljanjem novih linija rasvete obavlja se i zamena sijalica. U Beloševcu je završena zamena preko 100 sijalica i uključene su sijalice koje su u skladu sa merama štednje bile isključene.

Galerija slika