InfoFoto: InfoKG

U toku istraživanje o potrebama najranjivijih članova lokalne zajednice, evo kako da učestvujete

Autor: InfoKG
14:00 | Nedelja, 16 06 2024

Grad Kragujevac jedan je od učesnika projekta „Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou“, u okviru koga se, pod sloganom „Da niko ne bude izostavljen“, do kraja juna sprovodi mapiranje usluga u oblasti socijalne zaštite i mapiranje novih usluga putem javno dostupnih upitnika na zvaničnom sajtu lokalne samouprave.

Projekat realizuje Stalna konferencija gradova i opština, a podržava Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Mapiranje potreba u oblasti socijalne zaštite za Grad Kragujevac izuzetno je važno, jer će dati smernice za buduće aktivnosti na nivou lokalne zajednice, pre svega u programu unapređenja socijalne zaštite od 2025 do 2027. godine.

Stoga se do 30. juna sprovodi ovo istraživanje. Upitnik za građanstvo se nalazi na sajtu Gradske uprave, u rubrici „izdvajamo“ (OVDE) i vrlo je jednostavan za popunjavanje, a potrebno je da oko 3.000 naših sugrađana da svoje mišenje.

Upitnici su izrađeni tako da su usmereni prvenstveno na pružaoce usluga, na korisnike Centra za socijalni rad, širu javnost i na korisnike usluga koje su obuhvaćene licenciranim pružaocima usluga u našem gradu. Ovo istraživanje će pomoći da se nakon objavljenih rezultata, izradi program za unapređenje socijalne zaštite u Kragujevcu.

Ovaj projekat je preduslov za još jedan veći projekat, koji će takođe biti podržan od strane resornog Ministarstva i Stalne konferencije gradova i opština, a vezan je za deinstitucionalizaciju.