InfoFoto: fkradnicki.com

U toku izbor projektanta za rekonstrukciju ČIKA DAČE, od 2021. po UEFA standardima?

Autor: InfoKG
11:30 | Subota, 24 08 2019

U okviru projekta rekonstrukcije i izgradnje stadiona u Srbiji i kragujevački "Čika Dača" trebalo bi da bude rekonstruisan i proširen. Plan je da se krene od zapadne tribine, a da kapacitet na kraju bude 25.000 ljudi. Vrednost početnih ulaganja biće od 10 do 12 miliona evra, a sredstva obezbeđuje država. Taj posao trebalo bi da bude završen do 2021. godine.

- U prethodnom periodu je bio raspisan tender za projektno tehničku dokumenataciju, on je završen i evaluacioni proces je u toku - rekla je za eKapiju Minja Obradović, članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima.

Projektni zadatak je obuhvatio proširenje postojećih kapaciteta gledališta, modernizaciju samog stadiona, kako bi se dostigli UEFA standardi za odigravanje međunarodnih utakmica.

Kako je InfoKG već pisao, Plan je da se krene od zapadne tribine, a da kapacitet na kraju bude 25.000 ljudi. Vrednost početnih ulaganja biće od 10 do 12 miliona evra, a sredstva obezbeđuje država. Taj posao trebalo bi da bude završen do 2021. godine.

Izvor: eKapija; InfoKG

Izvor: eKapija; InfoKG