InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

U toku izgradnja novog VATROGASNOG DOMA u Kragujevcu: Evo kada se očekuje otvaranje (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Petak, 28 04 2023

U toku je izgradnja zgrade Uprave za vanredne situacije i Vatrogasnog doma kod Šumadija sajma, a radovi se izvode prema planiranoj dinamici i rokovima, potvrdio je izvođač radova. Pripadnici Uprave za vanredne situacije trebalo bi da se usele u novi objekat u drugoj polovini 2024.

Početak građevinske sezone otvorio je i gradilište nadomak Šumadija sajma, gde su u toku radovi na izgradnji zgrade Uprave za vanredne situacije i Vatrogasnog doma. 

Radove su obišli, vršilac dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije, Luka Čaušić u pratnji gradonačelnika Nikole Dašića i načelnika Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, Zorana Kočovića.

Grad Kragujevac obezbedio je plac površine 80,33 ara u neposrednoj blizini Šumadija sajma i projektnu dokumentaciju, a Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedilo je sredstva u iznosu od 280 miliona dinara. Površina objekta, koji će imati tri etaže, je 2.700 kvadratnih metara.

Prema rečima načelnika Sektora za vanredne situacije Luke Čaušića, izgradnja će biti realizovana u tri faze, a pripadnici MUP Uprave za vanredne situacije moći će da se usele u novi objekat u drugoj polovini 2024. godine. Izvođač radova potvrdio je da se radovi izvode prema planiranoj dinamici i rokovima.

Zahvaljujući tome pripadnici vatrogasno spasilačke brigade i Uprave za vanredne situacije, čija je misija zaštita života, životne sredine, materijalnih dobara i kulturno – istorijskog nasleđa, dobiće objekat, kako je rečeno, u skladu sa najvišim svetskim standardima, kakav zaslužuje Kragujevac kao adminstrativni, privredni, zdravstveni, obrazovni, kulturni i sportski centar sa blizu 200.000 stanovnika.

Galerija slika