InfoFoto: Jovan Živanović/GTO Kragujevac

U toku planiranje upisa učenika u srednje stručne škole po dualnom modelu obrazovanja

Autor: Jovana Mladenović
14:30 | Četvrtak, 16 01 2020

U toku je planiranje upisa učenika u srednje stručne škole za školsku 2020/2021. godinu po dualnom modelu obrazovanja, koji Privredna komora Srbije realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ukoliko poslodavci iz Kragujevca žele da se uključe, to mogu uraditi popunjavanjem izjave o spremnosti i dostavljanjem dokumentacije Regionalnoj privrdnoj komori Kragujevac do 31. januara.

Na bazi prikupljenih Izjava o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje od poslodavaca, Privredna komora Srbije formira predlog o potrebama privrede za budućim kadrovima i dostavlja ga Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na osnovu koga se donosi odluka o strukturi upisa u srednje škole za dualni model obrazovanja – broju učenika i odeljenja za svaku opštinu i grad na teritoriji Republike Srbije. Konačnu odluku Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja doneće objavljivanjem Konkursa za upis učenika u srednje škole.

Ukoliko poslodavci žele da se uključe u dualno obrazovanje, potrebno je da popune Izjavu o spremnosti u uključivanje u dualno obrazovanje i Zahtev o utvrđivanju ispunjenosti uslova za izvođenje učenja kroz rad (ukoliko nisu već akreditovani), da ih odgovorno lice potpiše i overi. U Zahtevu za akreditaciju nalazi se i spisak dokumentacije koju je potrebno pripremiti.

Rok za dostavljanje izjave, zahteva i dokumenata za akreditaciju je 31. januar 2020. godine.

Skeniranu dokumentaciju poslodavci mogu poslati na mejl adresu marija.stojanovic@pks.rs  ili poštom na adresu: Privredna komora Srbije- RPK Kragujevac (Za Mariju Stojanović), Dr Zorana Đinđića 10/4, 34 000 Kragujevac.

Više informacija na portalu RPK Kragujevac.