Info

U toku pripreme za izgradnju Palate pravde (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Utorak, 28 08 2018

U toku su pripremni radovi za početak izgradnje Palate pravde na parceli iza zgrade Rektorata kragujevačkog Univerziteta. Kamen temeljac trebalo bi da bude postavljen u septembru, a izvođač radova je firma “Štrabag“. Reč je o objektu površine oko 23.000 kvadratnih metara. Plan je da radovi, koji se sa oko 25 miliona evra finansiraju iz republičkog budžeta, budu okončani do novembra 2021.

Lokalna samouprava je ustupila Ministarstvu pravde parcelu od gotovo 2 hektara iza zgrade rektorata kragujevačkog Univerziteta, na kojoj će biti izgrađena buduća Palata pravde. U tom objektu biće smešteno 11 pravosudnih organa, a to su Apelacioni, Viši, Osnovni, Prekršajni i Privredni sud, Apelaciono, Više i Osnovno javno tužilaštvo, kao i odeljenja Apelacionog prekršajnog suda, Upravnog suda i Državnog pravobranilaštva.    

Zgrada će biti izgrađena po najsavremenijim standardima, imaće 24 sudnice i 74 kabineta, a u njoj će raditi više od 800 ljudi. Izgradnja Palate pravde u Kragujevcu počinju u septembru, a rok za završetak radova je 38 meseci.    

Povodom početka izgradnje Palate pravde u Kragujevcu, ministarka pravde Nela Kuburović i predstavnici firme “Štrabag“ potpisali su krajem jula ugovor o izvođenju radova. Opširnije o tome ovde: Početak izgradnje Palate pravde u Kragujevcu u septembru.

Galerija slika