InfoFoto: InfoKG

U toku pripreme za kupališnu sezonu na Gradskim bazenima: Evo kada počinje

Autor: InfoKG
09:00 | Petak, 07 06 2024

U toku su pripreme za kupališnu sezonu na Gradskim bazenima, koja bi trebalo da počne u petak, 21. juna, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, izjavio je za InfoKG upravnik infrastrukturnih objekata Sportskog privrednog društva “Radnički”, Darko Veljović. Cena celodnevne ulaznice biće, kao i prošle godine, 400 dinara. 

Sprotsko privredno društvo “Radnički” uveliko se priprema za letnju sezonu na kragujevačkim kupalištima. U toku su pripreme za kupališnu sezonu na Gradskim bazenima

Uredili smo tribine, sada saniramo plato kod sva tri bazena, kao i sanitarni čvor. Čistimo bazene i popločavamo, a kada sve to završimo tri dana nam je potrebno da napunimo vodom bazene”, kaže za InfoKG upravnik infrastrukturnih objekata Sportskog privrednog društva “Radnički”, Darko Veljović i dodaje da će ove godine građani na bazene ulaziti, ne preko terase, već kroz atletski tunel, gde će biti postavljene i kabine za presvlačenje.  

Ukoliko vremenski uslovi dozvole kupališna sezona na Gradskim bazenima trebalo bi da počne u petak, 21. juna, kada će ulaz za sve biti besplatan. Već od 22. juna počinje naplata ulaza. 

Prema rečima upravnika infrastrukturnih objekata Sportskog privrednog društva “Radnički”, Darka Veljovića, cene ulaznica na Gradskim bazenima ostaće na nivou prošlogodišnjih. 

Celodnevna ulaznica za kupanje od 10:30 do 18:30 časova koštaće 400 dinara, a za osnovce i srednjoškolce 300 dinara. Popodnevna ulaznica od 16 do 18:30 časova koštaće 200 dinara. 

Tokom ove letnje sezone biće organizovano i noćno kupanje od 21 do 23 časa, ali ne svake večeri, već kada to vremenski uslovi budu dozvolili. Cena ulaznice za noćno kupanje biće 450 dinara. 

Posetioci koji žele da iznajme suncobrane i ležaljke za to će morati da izdvoje 150 dinara, a za baldahin 800. 

Sezonske karte koštaće od 3.500 do 21.000 dinara.

Kada je reč o kupališnoj sezoni na Šumaričkom jezeru, za sada se još uvek ne zna tačno kada će početi. Iz SPD “Radnički” poručuju da je Insitut za javno zdravlje Kragujevac uzorkovao vodu sa jezera i ukoliko rezultati budu povoljni, tačnije ona bude ispravna za kupanje, počinje i sezona na jezeru u Šumaricama.