InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

U toku PROLEĆNO SREĐIVANJE dečjih igrališta i terena za male sportove

Autor: InfoKG
09:00 | Petak, 17 03 2023

Ekipe preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom “Šumadija DOO” počele su sa sređivanjem oštećenih igrališta za decu i terena na otvorenom za male sportove koji su izgrađeni ili rekonstruisani u prethodnom periodu. 

U naselju Bagremar prošle godne sređeno je sportsko igralište, zatim izgrađeno novo igralište za decu. Stanovnici ovog dela grada su dobili svoj kutak za rekreaciju, sportska okupljanja, a najmlađi moderno uređeno i bezbedno mesto za igru.

Nedavno se dogodilo da su neki delovi igrališta za decu koje je grad napravio prošle godine oštećeni i sada u okviru akcije sređivanja igrališta dobijamo renovirano igralište za najmlađe. Očuvanje igrališta je odgovornost svih nas i zato pozivam svoje komšije i sugrađane da ih sačuvamo za sledeće generacije. U Bagremaru ima dosta mladih i dece i ovakvi tereni nam znače zbog zdravih navika najmlađih sugrađana i zato ćemo zajedno uz podršku grada da ih održavamo i unapređujemo”, kazao je jedan od članova Udruženja Bagremarac. 

Igralište u Bagremaru je prvo u nizu koje je sređeno.

S prvim lepim vremenom i povoljnim vremenskim uslovima otpočinjemo sređivanje i rekonstrukciju novoizgrađenih i rekonstruisanih igrališta za decu i terena na otvorenom za male sportove i time damo snažan impuls svemu onome što smo u prethodnom periodu uradili. Igralište u Bagremaru smo uradili prošle godine i prvo je koje uređujemo u okviru ovog programa za šta smo iz budžeta izdvojili devet miliona dinara. Uz podršku gradonačelnika Dašića koji insistira na novim projektima izgradnje i rekonstrukcije sportske infrastrukture u svim delovima grada, sredstva su gotovo duplo uvećana u odnosu na prethodni budžet i iznose 25 miliona dinara”, istakao je član Gradskog veća za sport Predrag Stevović i najavio da će svaka manja ili veća mesna zajednica dobiti mesto za rekreaciju, opuštanje, druženje i igru. 

Apelovao je na sve građane da brinu o igralištima i čuvaju ih jer su, kako kaže, naša zajednička imovina. 

Grad mora da nađe način da se stane na put vandalizmu i rušenju javne svojine”, poručio je Stevović. 

Podsetio je da su, u cilju očuvanja i zaštite igrališta od vandalizma, planirane mere, najpre postavljanje video nadzora, edukacija najmlađih sugrađana, a ukoliko je reč o maloletnim licima koji ih oštete, tražiće se građanska odgovornost roditelja.