Info

U toku Prva međunarodna konferencija o hemoinformatici i bioinformatici u Kragujevcu

Autor: Jovana Mladenović
12:30 | Utorak, 26 10 2021

Institut za informacione tehnologije Univerziteta u Kragujevcu, domaćin je i organizator Prve međunarodne konferencije o hemoinformatici i bioinformatici (ICCBIKG), koja se održava na Fakultetu inženjerskih nauka 26. i 27. oktobra i okuplja više od 100 učesnika. 

- Reč je o konferenciji koja ima tradiciju dugu 21 godinu. Svake godine ona se održava u jednoj od zemalja Evrope, Azije ili Amerike. Ove godine je u Evropi, tako da mi sada ponovo započinjemo ciklus. Mogu da kažem da je to jedna nova oblast na Univerzitetu u Kragujevcu koja okuplja veliki broj mladih istraživača, više od 50 mladih istraživača radi u ovoj oblasti, i mislimo da će to zaista biti nešto što će obeležiti i Univerzitet i razvoj ove oblasti u Kragujevcu, u narednom periodu – rekao je Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu.

Konferencija okuplja vodeće naučnike, istraživače i studente radi razmene iskustava i rezultata istraživanja o različitim aspektima primene računarstva i informaciono-komunikacionih tehnologija u prirodnim, tehničkim, medicinskim, biotehničkim i društvenim naukama. Konferencijom će biti obuhvaćene sledeće teme: Hemoinformatika, hemogenomija i molekularni dizajn, Bioorganska, bioneorganska i medicinska hemija, Bioinformatika i primenjena biologija, Biomedicinski inženjering, Primenjene nauke i tehnologije.

Pokrovitelj konferencije je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Galerija slika