InfoFoto: JKP Šumadija i kragujevac.rs

U toku radovi u ulicama Mladena Miloradovića i Koruškoj u Stanovu (FOTO)

Autor: InfoKG
14:00 | Petak, 11 06 2021

Radnici Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” obavljaju radove u ulicama Mladena Miloradovića i Koruškoj u Stanovu. Za ove dve ulice će biti utrošeno 1.040 tona asfaltne mase, a ukupna vrednost radova je oko 13,7 miliona dinara. 

JKP Šumadija nastavlja realizaciju poslova koje mu je kroz ugovor sa Gradskom upravom za razvoj u vrednosti od oko 250 miliona dinara poverio Grad, a koji su podeljeni u nekoliko celina. Deo sredstava predviđen je za izradu trotoara, a deo za revitalizaciju saobraćajnica. U okviru tih radova u naselju Stanovo asfaltira se Ulica Mladena Miloradovića u dužini od 600 metara koja sa Koruškom i Ulicom Marka Zagorca čini celinu u ovom delu grada. 

Reč je o projektu koji je bio započet u prethodnom periodu i u toku su finanalni radovi. Najpre je urađena zamena fekalnog kolektora i odrađeni su svi pripremni radovi u punom profilu. Samo za ovu ulicu biće ugrađeno oko 420 tona asfalta, a vrednost investicije koju je obezbedio grad kroz Ugovor sa Gradskom upravom za razvoj, je 5,3 miliona dinara. Ukupna dužina Koruške ulica je 770 metara i vrednost te  investicije je 8,4 miliona dinara, planirana je ugradnja 620 tona asfaltne mase, do sada je ugrađeno 470 tona. Nakon postavljanja dela kišne kanalizacije biće asfaltirano još 150 metara u toj ulici i time će se u ovom naselju rešiti ključna komunalna pitanja, a nepristupačne ulice biće zamenjene asfaltom. Kvalitet života i način funkcionisanja stanovnika ovog dela grada biće znatno jednostavniji i lakši”, kaže direktor JKP Šumadija, Nemanja Dimitrijević

Meštani Stanova kažu da je značaj ove ulice za čitavo naselje veliki i da u njoj živi više od 70 porodica. 

Popova šuma je deo Stanova nikada nije dolazio na red i u plan za sređivanje, tako da ne moramo da govorimo koliko nam sve ovo znači”, kaže zadovoljni Stanovljanin. 

Iz JKP Šumadija poručuju da je u toku frezovanje asfaltne površine od ulice Dimitrija Tucovića do Prvoslava Stojanovića, nakon čega će taj deo biti asfaltiran. Pored toga, sređuju se atarski putevi, krpljenje udarnih rupa u gradu. Dodaju da se rade pripremni radovi za asfaltiranje Ulice Vite Džajevića u naselju Sušica. 

Naglašavaju da će uspešno realizovati dobar deo planiranih radova na smanjenju broja neasfaltiranih ulica ili onih u kojima je potrebno da se vrši revitalizacija asfaltne površine. 

Podsećaju i da je pre nekoliko dana završeno asfaltiranje ulice Miodraga Bankovića Sićka u Baljkovcu.

Galerija slika