Info

U toku rekonstrukcija fiskulturne sale OŠ “Đura Jakšić“

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Četvrtak, 16 12 2021

U toku je rekonstrukcija fiskulturne sale u kragujevačkoj Osnovnoj školi “Đura Jakšić”, koja će dobiti novi izgled do kraja ove godine. Grad finansira zamenu parketa i nabavku sportske opreme sa oko milion dinara, dok je novac za ostale radove obezbeđen iz donacija. 

Fiskulturna sala Osnovne škole “Đura Jakšić” izgrađena je 1964. godine, a u protekle dve decenije u njoj ništa nije rađeno. S obzirom na to da je zbog lošeg stanja i zapuštenosti bila neupotrebljiva, zbog čega su učenici ove, jedne od najstarijih gradskih škola, bili prinuđeni da časove fizičkog vaspitanja održavaju u učionici, u zimskom periodu, grad je odlučio da je obnovi. 

U prethodnom periodu smo sredili otvorene terene za male sportove, u blizini ove škole, dodali smo malu teretanu na otvorenom, i deca su nam tom prilikom skrenula pažnju na ovu salu koja je zapostavljena već dve decenije. Mi smo odmah reagovali. Parket koji se trenutno sređuje košta oko 700 000 dinara, sportska oprema oko 300 000 dinara, a uz pomoć donatora koji su se priključili ovoj akciji, sala će biti kompletno sređena i privedena nameni. Naša deca treba da imaju isti pristup sportskoj infrastrukturi, bez obzira da li žive u centru, ili u bilo kom drugom naselju”, rekao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Rekonstrukcija fiskulturne sale u ovoj osnovnoj školi biće okončana do 31. decembar, kada će dobiti potpuno novi izgled.  

Direktor OŠ “Đura Jakšić“, Đorđe Božović je izrazio zahvalnost u ime rukovodstva škole, učenika i roditelja, jer će fiskulturna sala biti uređena po meri i potrebama učenika. Krenulo se najpre sa rekonstrukcijom poda koji je bio u najlošijem stanju, sala će biti okrečena, stakla zamenjena, svlačionice obnovljene…

Iz Gradske uprave poručuju da će do kraja ove godine biti završena rekonstrukcija streljane u hali “Jezero”, Atletski centar, dva dečija igrališta, dva otvorena igrališta za male sportove, dve otvorene teretane. Dodaju da su u sledećoj godini u planu ulaganja od 25 miliona dinara u obnovu i izgradnju sportske infrastrukture. Najavljuju da su planirani nastavak izgradnje novih dečijih igrališta u svakom naselju, potpuna rekonstrukcija mobilijara pored jezera u Šumaricama, novi skejt park, atletska staza...

Galerija slika