InfoFoto: kragujevac.rs

U toku rekonstrukcija fiskulturne sale OŠ “Dragiša Mihailović”

Autor: InfoKG
15:06 | Sreda, 30 11 2022

U toku je rekonstrukcija fiskulturne sale Osnovne škole “Dragiša Mihailović” u Stanovu, za koju je iz gradske kase izdvojeno 2,3 miliona dinara. Radovima su predviđene rekonstrukcije parketa, krovne konstrukcije i fasade.

Prema rečima direktora OŠ “Dragiša Mihailović”, Dalibora Tvrdišića, svi se raduju novim uslovima i ambijentu u kojem će se odvijati nastava.

Tokom  trajanja radova nastava fizičkog i zdravstvenog vaspitanja nastavnici, u skladu sa Pravilnikom, realizuju kroz časove teorije u učionicama. Posle četrdeset godina đaci će dobiti savremene uslove za održavanje nastave fizičkog vaspitanja. Kontinuirane investicije govore o odgovornom stavu lokalne samouprave prema ustanovama obrazovanja”, istakao je Tvrdišić i podsetio da je prošle godine uz podršku grada rešeno i pitanje grejanja u izdvojenom odeljenju ove škole u Malim Pčelicama.

Iz lokalne samouprave, koja fiunansira radove, najavljuju da će rekonstrukcija biti okončana za desetak dana. 

Ovo je peta po redu sala koju ćemo u potpunosti rekonstruisati, renovirati i privesti nameni čime ćemo postići rekord, a siguran sam da smo visoke rezultate postigli i na nivou lokalnih samouprava u čitavoj Srbiji. Očekujemo da se radovi završe u predviđenom roku i da za desetak dana ponovo dođemo, ali na otvaranje rekonstruisanog školskog objekta kakav zaslužuje škola i građani Stanova, jedne od većih mesnih zajednica”, rekao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović. 

Inače, Osnovna škola “Dragiša Mihailović” u Stanovu broji 550 đaka, 120 predškolaca i 60 zaposlenih.