InfoFoto: SPD Radnički

U toku rekonstrukcija krova hale “Jezero” od 8,5 miliona (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Sreda, 27 11 2019

U toku je rekonstrukcija krova hale “Jezero” za koju su lokalna samouprava i Ministarstvo omladine i sporta opredelili 8,5 miliona dinara. Plan je da radovi budu okončani najkasnije do kraja ove godine, tvrde u Sportskom privrednu društvu “Radnički”. 

Projekat za rekonstrukciju krova hale “Jezero” urađen je još 2012., ali do prošle godine to je bilo samo slovo na papiru, tvrde u Sportskom privrednom društvu Radnički, pod čijom je ingerencijom ovaj objekat. U prvoj fazi rekonstrukcije u septembru prošle godine urađen je centralni deo krova, površine 2.000 kvadrarta. Radove je finansirala lokalna samouprava sa gotovo 3,8 miliona dinara.

U toku je druga faza ove rekonstrukcije, tokom koje će biti urađen deo krova iznad istočne i zapadne tribine, ukupne površine 2.200 kvadrata. Ove radove, čija je vrednost oko 4,7 miliona dinara, finansira Ministarstvo omladine i sporta iz sredstava donacija Evropske unije. Iz SPD “Radnički” poručuju da je plan da radovi budu okončani najkasnije do kraja 2019.

Od velikog je značaja da krov na jednom ovakvom sportskom objektu nakon 40 godina bude rekonstruisan. Ovo sve radimo sa ciljem da sportistima omogućimo što bolje uslove za treniranje i odigravanje utakmica, ali i zbog publike koja će doći da ih bodri. Sportisti nam zahvalnost pokazuju dobrim rezultatima, a u prilog tome ide i činjenica da su uglavnom prvi u svojim rangovima takmičenja. Sa druge strane, publika se odužuje tako što u sve većem broju posećuje utakmice”, izjavio je za InfoKG pomoćnik direktora za infrastrukturu u SPD “Radnički”, Goran Marković. 

U Sportskom privrednu društvu “Radnički” kažu i da su nedavno zamenili tuševe u svlačionicama namenjene sportistima, kao i da je za te namene od novca od sponzora potrošeno gotovo 500.000 dinara. Najavljuju da je u planu da sledeće godine, takođe od novca obezbeđenog kroz sponzorstvo, nabave novu sportsku opremu za halu “Jezero”, odnosno koševe, golove, mreže. Dodaju i da imaju spreman projekat za rekonstrukciju rasvete u hali “Jezero”, ali, kako kažu, nedostaje im novac za to, tačnije 7 miliona dinara. Nadaju se da će sredstva uspeti da obezbede tokom sledeće godine i da će započeti i ove radove.

Galerija slika