Info

U toku sednica SG, dnevni red obiman: Odbornici o Đurđevdanskim nagradama, završnom računu za 2019, JKP Šumadiji, Apoteci...

Autor: Jovana Mladenović
09:30 | Sreda, 10 06 2020

U toku je redovna, 32. sednica Skupštine grada, poslednja u ovom sazivu lokalnog parlamenta. Na dnevnom redu sednice su brojne tačke, a izdvajamo neke od njih - odbornici raspravljaju i odlučuju o kandidatima za dodelu Đurđevdanske nagrade i obeležavanju Dana grada, završnom računu Grada za 2019. godinu, dodatnim nadležnostima JKP Šumadija.

Pred odbornicima je i predlog izmene odluke o osnivanju Apoteke Kragujevac, koja se upodoblјuje sa izmenama Zakona o zdravstvu i sa uredbom Vlade o osnivanju zdravstvenih ustanova.

Glasaju i za davanje saglasnosti JKP Šumadiji da realizuje kratkoročni kredit radi isplate PDV-a za mašine koje je ovo preduzeće kupilo.

Inače, 32. sednica lokalnog parlamenta nije slučjano zakazana za 10. jun. Iz Skupštine grada poručuju da taj datum nosi i jednu simboliku, jer istog dana 2016. godine, konstituisan aktuelni saziv parlamenta, a današnje zasedanje će, verovatno, biti poslednje u ovom odborničkom sazivu. Za protekle četiri godine gradski parlament je zasedao ukupno 44 puta i to su održane 32 redovne sednice, devet sednica po hitnom postupku i tri svečana zasedanja u okviru obeležavanja Dana grada.