Info

U TOKU UPIS: Sigurna budućnost za studente Ekonomskog fakulteta

Autor: Branko Vukašinović
14:30 | Sreda, 24 06 2020

Ekonomski fakultet kragujevačkog Univerziteta raspisao je konkurs za upis 546 budućih brucoša u prvu godinu osnovnih akademskih studija na dva potpuno nova studijska programa: Ekonomija i poslovno upravljanje i Poslovna informatika. Zainteresovani se polaganje prijemnog ispita, koje je zakazno za 2.jul, mogu prijaviti od danas do 26. juna u prostorijama Ekonomskog fakulteta. S obzirom na to da je proteklih godina ova visokoškolska ustanova uspostavila saradnju sa brojnim privredinim subjektima i na taj način je obezbedila sigurnu budućnost većini svojih diplomaca, pozivaju i buduće brucoše da upišu Ekonomski fakultet. 

Budući brucoši od danas do 26. juna mogu da se prijave na 12 fakulteta kragujevačkog Univerziteta za upis u prvu godinu osnovnih, integrisanih i strukovnih studija, a ukupno je slobodno 3.674 mesta. Među njima je i Ekonomski fakultet koji je spreman za upis 546 studenata. Naime, budućim brucošima na raspolaganju su dva potpuno nova studijska programa: Ekonomija i poslovno upravljanje i Poslovna informatika. 

Na studijskom programu Ekonomija i poslovno upravljanje slobodno je 470 mesta, od kojih je 220 budžetskih. Sa druge strane, na studijskom programu Poslovna informatika mesta ima za 70 studenata, od kojih je 30 budžetskih. 

Pored toga, u ovoj visokoškolskoj ustanova na teret budžeta se mogu upisati i po dva studenta sa invaliditetom, pripadnika romske nacionalnosti i državljana Republike Srbije koji su u školskoj 2019/2020. godini srednju školu završili u inostranstvu.
Cena školarine za samofinansirajuće studente je 88.000 dinara i plaća se u 8 rata, odnosno 30 odsto prilikom upisa, a ostatak u 7 jednakih rata. 

Zainteresovani kandidati za upis na Ekonomski fakultet mogu se prijaviti od danas do 26. juna od 9 do 14 časova u prostorijama ove visokoškolske ustanove. Polaganje prijemnog ispita zakazano je 2. jula u 11 sati. 

Na prijemnom ispistu se polažu dva predmeta po izboru kandidata, od ukupno osam. Reč je o predmetima Osnovi ekonomije, Poslovna ekonomija, Nacionalna ekonomija, Statistika, Računovodstvo,  Osnovi filozofije, Osnovi sociologije i Matematika.

Kandidati sve informacije o upisu, kao i pitanja i odgovore za sve predmete koji se polažu na prijemnom ispitu mogu pronaći na sajtu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.  

Sa Ekonomskog fakulteta pozivaju buduće brucoše da se odluče baš za ovu visokoškolsku ustanovu, s obzirom na to da su, između ostalog, proteklih godina uspostavili saradnju sa brojnim privredinim subjektima, pa su, kako kažu, na taj način pomogli studentima da steknu praktično iskustvo, a obezbedili su i sigurnu budućnost većini svojih diplomaca. 

*Promo