InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

U toku uređenje igrališta u Nikole Pašića, koje će biti i INKLUZIVNO i pod video nadzorom

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 13 04 2023

U toku je uređenje igrailšta u centru grada u ulici Nikole Pašića, a na toj lokaciji će biti smešteno i inkluzivno dečje igralište, koje je uklonjeno sa prostora kod Krsta. To je najavio član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović. Dodao je da će to igralište koje će imati potpuno novi izgled biti pod video nadzorom.

U okviru prolećnog sređivanja igrališta za decu, ekipe preduzeća Šumadija doo trenutno uređuju igralište u ulici Nikole Pašića. 

Ovo je nastavak prolećnog sređivanja dečijih igrališta, a sad je na redu ovo igralište koje je već duže vreme u devastiranom stanju. Sa velikim poletom i s početkom lepog vremena, preduzeće Šumadija doo je počelo sređivanje, a ovo je igralište u samom centru i veoma nam je važno jer ga posećuje veliki broj mališana. U najkraćem periodu dobiće potpuno nov izgled i biće zaštićeno video nadzorom kako bismo osim bezbednosti dece za igru, osigurali i zaustavili odnošenje ili lomljenje sprava. Za ove namene Grad je opredelio devet miliona dinara”, izjavio je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović. 

Nadležni obećajavaju da će igralište u ulici Nikole Pašića biti upotpunjeno i mobilijarom, koji je uklonjen sa igralište za decu sa invaliditetom sa prostora kod Krsta. 

Inkluzivno dečje igralište kod Krsta biće premešteno na ovu lokaciju, a jedan od najvažnijih razloga relociranja tog igrališta je preporuka nadležnog Ministarstva zbog neusklađenosti prethodnog igrališta sa pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta, odnosno bezbednosti takvog igrališta za decu sa razvojnim poteškoćama koje mora da ima i pristup za decu iz opšte populacije. Nama je svako dečije igralište važno, a bezbednost naše dece nam je najvažnija i upravo iz tih razloga će ovo igralište biti obezbeđeno adekvatnim video nadzorom”, poručio je Stevović.    

Najavio je u narednom periodu uređene i ostalih dečjih igrališta u gradu, ali i izgradnju novih.