InfoFoto: Printscreen/RTK

U Velikom parku postavljene nove klupe, obnovljena i fontana

Autor: InfoKG
12:00 | Ponedeljak, 03 08 2020

U Velikom parku radnici Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” postavili su nove klupe i kante, a onbovljena je i fontana “Ranjenik“. Pored toga, u delu parka postavlјene su sprave za igru najmlađih sa tartan podlogom, piše RTK. 

Jedno od omilјenih mesta u gradu koje svakodnevno posećuju brojni Kragujevčani je Veliki park. Od jutra do kasnih večernjih sati gradski park je pun posetilaca.

Nadležni u JKP „Šumadija“ svakodnevno održavaju ovu zelenu oazu, a novina je da su u parku postavlјrne nove klupe i kante za smeće, a obnovlјena je i fontana. 

Osim toga u delu parka postavlјene su sprave da igru najmlađih sa tartan podlogom. Dečje igralište je inkluzivno, jer pojedine sprave mogu koristiti deca sa smetnjana u razvoju. 

Sinonim Velikog parka je fontana u kojoj se nalazi bronzana skulptura ,,Ranjenik“ poznatog kragujevačkog vajara Dragana Panića. Javno komunalno preduzeće je obnovilo ovu fontanu a u saradnji sa JKP „Vodovod i kanalizacija” lavlјe glave iz kojih prskaju mlaznice vode, ponovo rade. 

Imajući u vidu da najviše vremena u Velikom parku provode najmlađi Kragujevčani, nadležni u JKP „Šumadija“ deo prostora opremili su dečjim spravama za igru i zabavu. Na igralištu je postavlјena tartan podloga pa je igra mališana potpuno bezbedna. 

Izvor: RTK