InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

U vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana” primljeno 590 dece

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Sreda, 11 07 2018

U vrtiće predškoskih ustanova “Nada Naumović” i “Đurđevdan” primljeno je oko 590 dece, pokazuje konačna spisak koji je objavila Komisija za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac.  

Konačan spisak primljene dece u obdaništa “Nade Naumović” i “Đurđevdana” pogledajte OVDE i OVDE, a kompletnu listu bodovanja i rangiranja možete videti OVDE

Komisija za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac objavila je, nakon razmatranja prigovora, konačnu listu bodovanja i rangiranja, kao i konačni spisak primljene dece. 

Prvobitno je bilo objavljeno da u vrtićima predškolskih ustanova „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“ ima ukupno 640 slobodnih mesta za koje je podneto oko 1.700 prijava. Na konačnom spisku primljenih mališana u ova obdaništa nalazi se tačno 586 dece. Od tog broja, 303 mališana je primljeno u obdaništa “Nade Naumović”, a 283 u vrtiće “Đurđevdana”.

Kada je reč o razlici u broju slobodnih mesta po konkursu i na kraju primljene dece, predsendica Komisije za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac, Slavica Saveljić, nedavno je objasnila za InfoKG da je to, između ostalog, zbog toga što po uslovima konkursa broj primljene dece sa smetnjama u razvoju umanjuje za po troje broj mališana u grupi. Dodala je tada i da se na preliminarnom spisku nalazi 16 dece sa smetnjama u razvoju.  

S obzirom na to da se na konačnom spisku za upis u obdaništa predškolskih ustanova „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“ nalazi 590 mališana, a da je tokom konkursa podneto oko 1.700 prijava, veliki broj roditelja će morati da decu smesti u privatne vrtiće gde će uz subvencije grada mesečno plaćati od 3.500 do 5.000 dinara.